Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Egy őzgida alszik a fatárolóba...

Egy őzgida alszik a fatárolóban, kit kell ilyenkor hívni?

Figyelt kérdés
Már két napja látom itt bóklászni a ház körül, most pedig ide a fáskamrába bújt a hó elől, valószínűleg elveszítette az édesanyját. Sokszor hallom, hogy sír utána, nagyon sajnálom szegénykét. Kinek kell ilyenkor szólni, én nem tudom gondozni.
2012. febr. 6. 19:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Illetve még annyit tennék hozzá, hogy árvíz, és egyéb katasztrófák alkalmával (például vörösiszap) éjjel-nappal mentik az állatokat.
2012. febr. 7. 00:44
 12/21 anonim ***** válasza:

szia!

Ha biztosra akarsz menni, szólj állatvédő szervezetnek! Ők biztosan nem főzik meg a gidát!

pl. www.noeallatotthon.hu

2012. febr. 7. 08:22
 13/21 anonim ***** válasza:
Tatabánya. Tappancs Állatvédő Egyesület Cím: 2800 Tatabánya, Árpád u. 72. Vezető: Zsigáné Marosi Éva (A Síkvölgyi Mentálhigiéniás Központ mellett)
2012. febr. 7. 09:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Az őzsuták úgy nevelik fel a gidákat, hogy a nap nagy részén magára hagyják. Ezt "elfektetésnek" nevezik, ilyenkor a gidák valamilyen alkalmas helyen elbújnak a suták pedig elmennek táplálkozni. Megfelelő időközönként meglátogatják a kölyköket és megetetik őket, ilyenkor pedig a gida hangja alapján találják meg őket, ezért "sírnak".

Éppen ezért az őzgidának általában ott van a legjobb helye, ahol van. Még akkor is, ha látszólag egyedül van.

Ha már két napja nálatok van és még él, akkor az anyja látogatja, különben már nemigen húzná. Ha segíteni akarsz neki, akkor egy itatót csinálhatsz a kertben valahol, kicsit távolabb a fatárolótól.

2. Ha Őzet találsz - sérült, beteg, gyenge, elhullott - akkor a helyileg illetékes vadásztársaságot kell értesíteni, ők intézkednek.

2012. febr. 7. 10:14
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

A kérdező kommentje:

Nem mészárol értelmetlenül állatokat?? Néztem a honlapjukat, sportvadászatot tartanak pénzért bárkinek, "nem mindennapi élmény" címmel! Nos ez talán nem értelmetlen? Emberek szórakoznak azon, hogy lelőnek egy állatot. ...rájuk kellene ugyanígy vadászni! A "saját pénz" meg vajon honnan van? Biztosan nem a családi kasszából! ...

EZZEL TELJESEN EGYET ÉRTEK KEDVES KÉRDEZŐ!

Volt egy négy éves tökéletesen idomított fekete német juhász szukám, és annak 2 rajzos szuka kölyke (1és2 évesek körül voltak) Tüzelési időszakban voltak, elszakították a láncot (csak éjszakára voltak megkötve, nehogy elszökjenek) és kiszöktek a háztól pár száz méterre, egy erdős részre ahol a vadászok lelőtték őket. Tudjuk hogy ők voltak, de nem jelenthetjük fel őket, mivel ELTÜNTETTÉK A TETEMEKET hogy ne legyen bizonyíték .. Ennyit a kedves vadászbácsikról.. !

Rohadjon meg mind, ez a véleményem róluk.. Szerintem próbáld meg megetetni az őzgidát, hátha életben marad önállóan .. Ha nem, akkor kénytelen vagy nekik szólni, de kitudja mit csinálnak vele ezek a szívtelen férgek..

(És nem érdekelnek a történetemhez fűzött ellenző kommentek, mert RENDÍTHETETLEN a véleményem ezzel kapcsolatban.)

2012. febr. 7. 14:51
 16/21 anonim ***** válasza:
A normális vadászok a vadállomány megóvása érdekében vadásznak, nem hobbiból. Olyanokra nyugodtan rábízhatod a leggyönyörűbb agancsú szarvasbikát is, segíteni fognak neki.
2012. febr. 8. 14:39
 17/21 anonim válasza:
Öreg nénét hátha tőle sétált egy szegény állat.
2012. febr. 8. 19:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Szól a helyi vadásztársaságnak.

Csak nehogy megöljék szegényt.

Nekünk is volt egyszer így kis őzünk.Mi fel tudtuk nevelni megtartottuk. Aztán amikor nagy lett el engedtük. Utánna még hónapokig visszajött...

2012. febr. 8. 20:48
 19/21 A kérdező kommentje:

Sajnos az őzgida másnapra elpusztult. Próbáltam neki enni adni almát és kukoricát, füvet is téptem ahol találtam, de semmit sem evett, csak a sarokban feküdt. Betakargattam nehogy megfázzon éjjel, de másnap reggel mikor kimentem hozzá már nem élt.

Aznap mikor a kérdést írtam interneten kerestem a vadásztársaság telefonszámát, találtam is néhányat és fel is hívtam mindet többször is. Volt szám ami nem működött, de ami kicsöngött azt persze nem vette fel senki sem. Felhívtam a tudakozót is, tőlük is szereztem telefonszámot, azt is sokszor próbáltam hívni, de senki sem vette fel. Másnapra már szegényke elpusztult. Próbáltam hívni a vadásztársaságot hogy legalább a tetemet vigyék el, de egész délelőtt senki nem vette fel a telefont.

Szomorú. Nem tudom vajon miért lelte halálát szegényke, és már azt sem tudom meg, vajon tudtak volna-e segíteni a vadászok rajta. ...ha felvették volna azt a rohadt telefont.

Hát ez van.

2012. febr. 8. 23:07
 20/21 A kérdező kommentje:
...és köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. febr. 8. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!