Szerintetek ha Magyarországon betiltanák a vadászatot az összes állatra, akkor mi történne a vadállománnyal hosszú távon?
Kiegészíteném az előttem szólókat.
Mint ahogy történt már ilyen a túlszaporodott állomány elegendő élettér hiányában leromlana, majd (a vaddisznó esetében már történt ilyen a sertéspestis okán) egy betegséggel lenullázódna.
Ügyes alákérdezés, de nyilván csak a mi oldalunk reagál rá.
Tedd fel a kérdést fordítva, akkor megvárjuk míg elkezdenek támogatni a " Gyilkosok a vadászok" . Utána már mi is beszállhatunk és kialakulhat némi párbeszéd. Már ha hajlandóak ilyesmire a fafejűek....
Köszönöm a válaszokat! Hasonlóakra számítottam azoktól akik értik mikért is fontos a vadászat manapság.
Igazából én is inkább az ellenzők véleményére lettem volna kíváncsi, de akkor úgy látszik rossz helyen tettem fel a kérdést.
Ha betiltanák a vadászatot, akkor helyreállna természet rendje, és érvényesülne a természetes kiválasztódás.
A vadászatnak ma már semmi elfogadható indoka nincs, csak ürügye. Létfenntartó szerepe már régen megszűnt, de az emberben megmaradt a vadász- és gyilkos ösztön, amit valahogy ki akar élni. Másrészt a vadászat sokáig úri passzió volt, ennek nyomán ma is egyfajta státusz szimbólum, ha valaki egy vadásztársaság tagja.
Ismétlem: a vadászat durva beavatkozás a természet rendjébe. Ezt bizonyítja a vadászat nyomán kihalt és végveszélyben lévő állatok hosszú sora szerte a világon. Az "állomány tisztítása", meg a "mezőgazdasági terület védelme" süket duma, egyszerűen csak ürügy erre a barbár szokásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!