Lehetséges ez? (A kérdés mező tartalmazza a kérdésed, ne a magyarázat! A listaszerű megjelenítés és átláthatóság miatt van erre szükség! (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Átverés. Nagypapagájokkal is játszák ezt. Legutóbb egy ara kamuhirdetésbe futottam bele. 23ezret kérnek a madárért, illetve a szállításért, mert Londonból hoznák, az állat ingyen van. Papírokat is említenek.
Na persze. Az ilyeneknek nem szabad bedőlni!
Egyébként a háznál tartott csimpánz (aki ugye vadállat, tehát hiába cuki, emberszerű és intelligens, egy vadállat akkor is) ilyet tud csinálni:
Utolsó:
Vagy E.A. Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság
Mondjuk az azt hiszem, orángután volt, és a történet csak fikció. =P
Igen, de a fenti kép sajna nem az. Háznál tartott, "gyermekként szeretett" csimpánz elszabadult, megvadult, és ezt tette a gazdája segítségére siető szomszédasszonnyal.
Mivel csodálom és szeretem a csimpánzokat, örülnék, ha senki nem tartaná ilyen méltatlanul őket, ami ráadásul ilyen balesetekkel járhat.
Nem véletlen, hogy az állatkerti gondozók szívesebben mennének be az oroszlánokhoz, mint a főemlősökhöz. Ezek nagyon veszélyes állatok, ráadásul embertelenség házikedvencként tartani őket. Védett fajok egyébként, úgyhogy a tartás engedélyezése elég kérdéses...
Én úgy tudom, az állatvédelmi törvény mindenestül tiltja a főemlősök hobbiállatként való tartását. Előbb állatkertet kéne alapítani, mert egy magánembernek nem lehet emiatt engedélye.
Tehát ha az ilyen hirdetések mögött nem csalás lenne, akkor sem lehetne legálisan megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!