Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kezdjek ezzel? A kérdés...

Mit kezdjek ezzel? A kérdés mező tartalmazza a kérdésed, ne a magyarázat! A listaszerű megjelenítés és átláthatóság miatt van erre szükség! (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

a kutyám van hogy simán leül, megáll és nemjön tovább, séta közben ezt már tudom, hogy kezelem , elengedem a pórázról és elindulok nélküle: utánamrohan:), de van a másik része a dolognak:

amyg pórázon van addig is minden járókelő után futna, de ha elengedem akkor is őket követi, nemtudom, hogy tanítsam meg hogy velem jöjjön, ésfolyamatosan, ne lépésenként kelljen leállni meg hogy ne kövessen másokat, ne menjen oda, ne törődjön velük?

2010. dec. 8. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem egyenlőre még ne engedd el. Fogj egy jutalomfalatot a kezedbe,és engedd le a kezed a kutya fejmagasságába. Húzd a kutya orra előtt a falatot, úgy hogy közben rendesen sétálsz. A kutya majd próbálja megszerezni a kezedből, de ne add még oda neki. Az a fontos hogy ne lankadjon az érdeklődése a falat iránt.Ha klikkerrel tanítod klikkelj miközben melletted megy, és add neki a jutalomfalatot úgy hogy nem állsz meg. Ezt ismételd el neki sokszor, így előbb utóbb összeköti, hogyha melletted megy kap kaját, és a végén már fog ez menni kaja nélkül is, de sok gyakorlás kell.

A másik megoldás az, hogy fogd rövidre a pórázt, és azzal tartsd magad mellett. Néha adj neki falatot, ha ügyes és nem próbál meg elmenni. Amikor nem próbál meg elmenni és gyönyörűen sétál melletted, akkor csatold le róla a pórázt úgy, hogy ne vegye észre. Eközben a válla paskolásával, simogatásával is magad mellett tarthatod.(persze nem kell végig paskolgatni meg simogatni, csak néha, meg amikor el akar menni)

Egyébként az teljesen normális, ha érdeklődik a járókelők után.De mindenképpen javaslom a kutyasulit.

2010. dec. 8. 19:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Vidd el kutyaiskolába. Ott profin megtanítják lábhoz igazodni.
2010. dec. 9. 00:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Mennyi idős? Egy kölyöknél ez természetes, neki még nem is arról kellene, hogy szóljanak a séták, hogy szépen megy melletted, hanem arról, hogy szeresse meg a sétát. Nem tudsz olyan helyen sétálni ahol nem baj, ha elbóklászik, nézelődik?

Amikor az én kutyum kicsi volt, nálunk is nagyon sokáig fennált ez a probléma, és én meg tök szarul kezeltem (húztam) ettől még rosszabb volt a helyzet. Komoly meló volt kijavítani.

Türelem, türelem, és mégegyszer türelem. Ha türelmetlen vagy, az később fogja megbosszulni magát.

2010. dec. 9. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!