Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Farkas tartása?

?NÉV? kérdése:

Farkas tartása?

Figyelt kérdés
Magyarországon lehet venni valahol farkast?
2013. jún. 18. 19:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Persze, mert mint tudjuk a farkas egy szokványos házi kis kedvenc. Menj be a legközelebbi kisállat-kereskedésbe, a farkas ott találod a hörcsögök, és a fehér bálna között.
2013. jún. 18. 19:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem. De ha gondolkodnál rájönnél.
2013. jún. 18. 19:48
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Túl sok Trónok harcát néztél...
2013. jún. 18. 19:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet csak úgy. Fokozottan védett állat. Tartása engedélyköteles!
2013. jún. 18. 22:14
 5/13 anonim ***** válasza:

[link]

Engedéllyel tartható!

2013. jún. 19. 14:14
 6/13 A kérdező kommentje:

Ezeket a kötözködő idiótákat.... .-

pont azért kérdeztem mert nem egy szokványos házikedvenc és trónok harcát se nézek, 1 részt se láttam még belőlük, egyszerűen csak tetszenek és hallottam hogy,olyan könnyen szelidíthető mint egy kutya

2013. jún. 19. 16:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki ezt mondta még sose találkozott szelidített farkassal. Felnevelhető, emberbaráttá tehető, de soha nem lesz olyan mint a kutya.

Amúgy a tartása engedélyköteles és ezt az engedélyt csak különleges közérdekből szokták kiadni.

2013. jún. 19. 18:04
 8/13 anonim válasza:
26%
Nekem egy iskolatarsam meselte meg jo regen (kb 8-9 eve) hogy beszereztek egy farkast egy Magyarorszaghoz kozeli erdobol,es hazavittek(alitolag egyedul volt kolyokkent lesovanyodva amire azt gondoltak hogy elhagyta az anyja...) es siman felneveltek otthon...
2013. jún. 20. 22:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Na most azt tudnod kell, hogy egy farkas sosem fog úgy viselkedni, mint egy kutya. Igazán emberhez is csak úgy szoktatható, hogy ha akkor veszi valaki magához, mielőtt még kinyílik a szeme. Sokkal öntörvényűbbek, mint a kutyák, tehát, ha pl elveszi a cipődet, nem fogja visszaadni, csak azért mert te azt mondod. Nekem kedvenc állatom a farkas, de mégsem tartanék, legfeljebb ha lenne több hektár erdőm, amit körbe tudok keríteni, és akkor is csak úgy, hogy abból a fajnak is valami haszna legyen (teszem azt, a kölyköket visszaszoktatnánk a vadonba, vagy ilyesmi, és akkor végül is egy veszélyeztetett állatnak segíthetnék a fennmaradásban.) Csak úgy hobbiból, meg azért, mert szeretem őket, nem tartanék.
2013. jún. 24. 19:55
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem lesz a farkasból kutya attól, hogy kézzel neveled!!

Az ELTE etológia tanszéke egyik kísérlete során 6-8 farkaskölyköt 1-2 napos kortól kézzel neveltek, kutyaiskolába meg emberek közé hordtak, napi 24 órát a "gazdájukkal" voltak. Egész más a viselkedése még így is, mint egy kutyának. Pl. nem tudsz neki parancsolni. Megszokja a pórázt, megtanulja a nevét, de simán felmegy az asztalra, hacsak le nem rángatod erővel. Nem kötődik hozzád úgy, mint egy kutya, nem kommunikál, nem működik együtt. És a gyengeség legkisebb jelére támadhat.

2013. jún. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!