Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Titeket nem idegesít ez?

Titeket nem idegesít ez?

Figyelt kérdés
Állandóan az megy, hogy "baromira félek a pókoktól, undorítóak" stb. kedves pókutálók! Ha féltek is a pókoktól, miért kell őket hajlakkal lefújni,felporszívózni? Nem értem...Inkább hagyjátok őket hadd éljék az életüket, nem bántanak! Megeszik a legyeket szúnyogokat, nem szívják ki az emberek vérét...
2011. jún. 30. 18:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
61%
tudod nem mindenki olyan mint te, mindenki mástól fél, és ha valakinek úgy tartja kedve az agyonüt egy nyamvadt pókot,hogy ne tegye azt, mint amit egyszer a híradóban mutattak: egy kislánynak a fülébe rakták a petéjüket a pókok! szóval kint éljenek a pókok ne bent!
2011. jún. 30. 18:28
 2/19 A kérdező kommentje:
mondjuk ez is igaz...köszönöm szépen!
2011. jún. 30. 18:31
 3/19 anonim ***** válasza:
Szia! Én ha kint látok pókot sosem bántom, sokszor ha fel van fordulva egy bogár és látom, hogy nem tud megfordulni mindig segítek neki. Viszont ahol lakom jelenleg (külföld) itt sokszor tenyérnyi pókok mászkálnak bent. Na ezeket lelki ismeretfurdalás nélkül leütöm, mert nálam ezek már veszélyes kategóriába tartoznak, felelőtlenség kiraknom az ablakon, hiszen tudom jól újból befog mászni. Nem szeretném ha éjszaka rám mászna, jól megcsípne ami már nem kis csípés lenne, ha a számba mászna akár már meg is fulladhatnék :S Szóval én ezért szoktam leütni őket.
2011. jún. 30. 18:40
 4/19 A kérdező kommentje:
értem,igazatok van! 2.válaszoló: megértelek, tényleg nem lenne kellemes ha a szádba másznának...
2011. jún. 30. 18:41
 5/19 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező!

Környezetmérnök vagyok, amióta az eszemet tudom,rajongok az állatokért, legyen szó akármilyen fajról, én megfogok egy cincért is, vagy cserbogarat, sáskát, gilisztát, bármit puszta kézzel, és környezettudatos emberként semmilyen élőlényt nem ölök mg indokolatlanul soha (a szobámban lévő szúnyogokat kivéve).Ha rám mászik egy hangya, leseprem, ha bejön egy méh, darázs vagy légy, és a macskám nem kapja el idő előtt, megpróbálom kihessegetni az ablakon.

De a pókoktól azóta irtózok, amióta az eszemet tudom...És nem "flancolásból", nem "divatból", nem azért,mert "jaj,olyan jó,ha valaki visíthat ha meglát egyet",nem.Csodálom őket, mert különleges, egyedi teremtmények, de egyszerűen irtózok tőlük, iszonyodok, és hidd el, ez korántsem kellemes érzés... Ez egy fóbia, amiről az ember nem feltétlenül tehet, mint ahogy én sem. Képes vagyok egy szép keresztespókról 2 cm távolságból is fotót készíteni, de ha hozzá kellene érnem, vagy rám mászna, esetleg beleakadok a hálójába, ösztönösen összerándul minden izmom, elugrok és kiráz a hideg.

Sokan cikiznek ezért, röhögnek rajtam, hogy "miért félek tőle,nem esz meg!", és ezzel tökéletesen tisztában is vagyok, csakhogy ez ösztönös, és ezt nem érti meg egy olyan ember, aki nem érzett még így soha.Pont olyan,mint a tériszony.Hiába szeretnék gyönyörködni a kilátásban egy felhőkarcoló tetején, ha félúton felfelé akaratlanul is elájulok...

2011. jún. 30. 18:50
 6/19 anonim ***** válasza:
58%

De hogy a kislány fülébe petézzenek a PÓKOK??? Hol láttad ezt kedves hozzászóló: a tv2n vagy a retekklubon. Ezen a 2 csatornán olyan a híradó h olvasnak valami hülyeséget a neten, és hírként közzéteszik.

Ez marhaság

2011. jún. 30. 18:51
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves 3.válaszoló! Én azoktól az emberektől vagyok rosszul akik ahogy Te mondtad "divatból" utálják a pókokat, az "eredeti" fóbiát megértem. Ezek a fóbiák nem kellemesek,én pl. tériszonyos vagyok irtózóm a magasságtól...
2011. jún. 30. 18:54
 8/19 A kérdező kommentje:
ja hát igen rtl, tv2= csupa baromság...
2011. jún. 30. 18:55
 9/19 anonim ***** válasza:
Utolsó! Miért lenne marhaság? A pókok a sötét, meleg helyeket szeretik. Nem egy embernek mászott már be pók a fülébe, és igen akár le is rakhatja a petéit, ha nem szedik ki időben.
2011. jún. 30. 18:57
 10/19 anonim ***** válasza:
37%

De mi a bánatért menne egy pók az ember fülébe. A vadállatok fülében ennyi erővel akkor "hemzsegniük" kellene a pókoknak. Legfeljebb atkák vannak benne.

Vagyis az illető aki ezt kitalálta, attól retteg, hogy a pókok belemásznak a fülébe. Beteges.

2011. jún. 30. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!