Hogyan lehet a vakondokat elűzni úgy, hogy kert ne tegyek a vakondban?
Az egész keret föltúrták ezek a kis mocskok.
El szeretném űzni őket,de nem tudom,hogy hogyan lehetne.
Már láttam valami vakond riasztót,de az drága.
Meg azt is tanácsolták,hogy a vakond lyukba engedjek be egy slagot és engedjem föl vízzel.De én nem akarom őket bántani csak elzavarni őket.
Vegyél kutyát.
Nekünk van 2, a három szomszéd kertje tele van túrásokkal, nálunk egy sincs. :)
Nálam a kutyák írtják...De mióta nincs bejárásuk a füvesített kertbe, elszaporodtak a vakondok...
Megoldás, ami bevált nálam és nem is jönnek vissza 1-2 évig: víz, víz víz...
Vizet eresztek bele a lyukba.
Megfulladnak benne, vagy valami hasonló, nem sajnálom, jó sokat.Állatkínzás lehet, de amit csináltak a múltévben (nem locsoltam, mert folyamatosan esett, de az nem riasztotta el őket)
szerencsére van fúrt út az udvarban, így akár az egész kutat kiszivattyúzom, és beletolhatom abba a töménytelen sok vakond tárásba. Azóta nem jelentkeztek.:)
Esetleg keress rá googleban pl: vakond ellen. Ilyen címszavakkal vagy nem tudom, hallottam valamit, hogy fokhagymát vagy nem tudom mit kell berakni a lyukakba.
Amit viszont mi tettünk, hogy üres üvegeket tettünk a lyukakba. A palack szájával lefelé kell a lyukba és amikor fújja a szél zúg és ettől állítólag elmennek. Nálunk bevált amúgy régen. Üveg kell, nem műanyag flakon.
Bocs, de a vakond az egy hasznos állat. Azért nem szenvedsz különböző kártevőktől mert az a föld alatt még lárva állapotában megeszik őket....
De ha téged esztétikailag zavar akkor az a te gondod, de a fejemet merném rá tenni, hogy amint kiűzöd őket (egyébként ők otthon vannak) akkor annyi kártevőd lesz, hogy majd tonnaszámra vehetsz permetszert, aztán fújkálhatod mindenfele, LEGFŐKÉPPEN MAGADRA ÉS A KEDVES KIS CSALÁDODRA, és eheted a permetszeres gyümölcseidet, zöldségeidet! (majd ne csodálkozz ha rákos leszel vagy a gyereked lesz az) Remélem nem leszel rest és legalább beütöd a google-ba hogy vakond, és utánanézel szegény állatnak ÉS MEGGONDOLOD MAGADAT! (ÉS EZ SZÓL A TÖBBI ELŐTTEM LÉVŐ "JÓKARATÚ" VÁLASZOLÓKNAK IS)
Az utolsó az nagyon nagy :D
Egyébként direkt írtam,hogy nem akarom őket megfullasztani vagy esetleg bántani.
A vakond VÉDETT állat! Nagyon hasznos, naponta a testsúlyának 70-100%-át is képes elfogyasztani rovarokból, lárvákból, ezért van szüksége a sok és hosszú járatra! Elég szomorú, aki vizet enged a járatba, nem tudom, ő mit szólna, ha belefojtanák a saját kádjába!
Az igazi megoldás az, hogyha a kertbe a föld alá 25-30cm mélyen kerítésfonatot fektetsz. Nagy munka (drágának nem olyan drága), de egy életre megoldja a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!