A rottweiler megugatja azokat, akik elmennek az kert előtt?
Nyilván ez csak általánosítás, de én úgy tapasztaltam -legyen szó bármilyen fajtáról- hogy amíg az illető a kerítésen kívül van, addig a legtöbb kutya ugat, hiszen védi a területét, de amikor bemennek, akkor megváltozik a helyzet.
Én sajnos vagyok olyan bitang, hogy gyakran barátkozok a kerítés túloldalán lévő kutyákkal:) Óvatosan odaengedem a kezem, és ők megszaglásszák. Simogatni nem szoktam őket, mert a legtöbb gazdi szerintem már ezért is jól letolna.
A volt páromnak is rotija volt, ő nem ugatta meg az idegeneket, csak morgott. De ismerek egy másik rotit itt nálunk a környéken, na az ő kerítésüktől minimum fél méterre közlekedek.
Egy csivava meg meg akarta fojtani a német juhász kutyámat. Akkor most a csivavák agresszívek?
Értsétek már meg, hogy fajtától függetlenül minden kutya más! -.-"
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:20
Na nehogy azt mond nekem, hogy ugyanannyi a valószínűsége annak, hogy egy labrador megharap, mint az őrző-védő fajták valamelyikének!
Éppen azért tenyésztették ki a rengeteg fajtát, mert nem ugyanazon okokból tartunk kutyát. Van aki házőrzésre, van aki vadászatra, van aki kimondottan családi kutyának stb. választ ebet.
A házőrzőknek a legfőbb tulajdonságuk az idegenekkel szembeni bizalmatlanság. A vér nem válik vízzé!
Nem fajta-, hanem egyedfüggő a kérdés. Némelyik roti így csinálja, némelyik úgy, de az biztos, hogy végső soron meg fogja védeni a házat :D
Bár elég sok borzasztóan bújós szukát láttma, akikből nem nézem ki a vérmes házőrzést sem... De a kanok általában elég tökösek a feladathoz :)
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:00
Hogy a kérdésedre válaszoljak, IGEN! A labrador az öt legharapósabb fajta közé tartozik. Amugy ezt sem értem. Miért tartja mindenki a labrador a világ legjobb kutyájának? Mindenki a labradorral példálozik ha jó kutyáról van szó, ha pedig rosszról akkor rottweiler, pitbull stb. Láttam én már ugyanolyan idegbeteg labradort amelyik ugrál a kerítésnek és ugat mint az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!