Mi a véleményetek a japán bálna, és delfin vadászatról?
Én többször voltam japánban, és azt kell, hogy mondjam eme rossz szokásukkal együtt is tisztábbak, rendszeretőbbek és szorgalmasabbak mint a mi(sajnos).
Azt gondolom, hogy az a mód ahogy vadásszák ezeket az okos és szabadon élve igen hosszú életű emlősállatokat, és az az egészen kivételesen hosszú szenvedés amiben részük van méltán vívja ki minden ÉRZŐ EMBER együttérzését.
A Greenpeace-aktivisták modern forradalmárok: férfias kiállásukért őszinte tisztelet(bárcsak köztük lehetnék)!
Előre kell bocsássam, hogy én sem örülök neki, hogy napról napra nő azoknak a fajoknak a száma amiket az ember irt ki.
De!
Egyszer láttam valamilyen dokfilmben:
Két kínai ember kajaszerzésre indult. Találtak egy sáskát/szöcskét..., amit feltűztek egy hosszabbacska botra. A bot végén izgő-mozgó sáskát odarakták egy előre kifigyelt lódarázs közelébe. A lódarázs rászállt, elkezdte nyamnyogni. Amíg az egyikük tartotta a boton a sáskát addig a másik egy hajszállal hurkot kötött a lódarázsra. A hajszál végén volt egy fehér pehelytoll.
Amikor a lódarázs végzett a kajálással elkezdett repülni. Akkor a fehér tollat követték lélekszakadva rohanva ketten, mivel a lódarázsról feltételezték, hogy a fészekhez megy. Néhány kilométer rohanás után meglelték a fészket, amiben jónéhány lódarázs leledzett.
Azokat már nem emlékszem, hogy hogy de hatástalanították (talán kifüstölték), majd a lódarázslárvákat megeszegették mint az aznapi főétkezés, mert náluk ez kimondottan csemegének számít és rengeteg energiát tartalmaz..
Mi meg bekanyarodunk a drájvba és bebüfögünk a mikrofonba, hogy kérünk 1700 kalóriányi táplálékot a bal kezünkbe.
Ha arról van szó, van olyan köztünk aki elég szorult helyzetben a saját fajtársát is megeszi. Nem gyakori de néhány újságcikk van róla.
Nem tudom, hogy milyenek az arányok japánban, de feltételezem sokszor a szükségnek is köze van hozzá, nem csak a kultúrának, hogy delfint esznek. Én legalábbis nem akarnék higanyoshúst enni, még ha olyan szakács is készíti el akinek van rá jogosítványa.
Ugyanúgy, mint ahogy szmogot se szívesen lélegez az ember, nem szívesen eszik agyonműtrágyázott, agyonvegyszerezett, paradicsomformájú, de paradicsomra nem emlékeztető minden vitamint nélkülöző génmanipulált IZÉT, ami ráadásul még csak nem is hazai gazdától származik, hanem valami drabális méretű spanyol fóliakertből...
De párezer ember a világban úgy van vele, hogy nekik ez jó és véletlen egybeesésként pont ők a főnökök. Lassan már ott is tartok, hogy megérdemeljük őket, mert mi vagyunk azok akik hagyjuk magunkat.
Nem tudom, hogy ezeknek az embereknek pontosan mi a végcéljuk, csak tippelgetni lehet.
De a legtöbbjük ebbe a kiváltságos helyzetbe született már, mivel a múltszázad közepén nagyszüleik, dédszüleik "megküzdöttek" azért,
-(létrehoztak hamis csaló rendszereket, mint pl a bank és elhintették a fejekben, hogy ez alapvető szükséglet)-
hogy a dinasztia dolga jól menjen.
Amekkorát az őssejt kutatás fejlődött, pár évtizeden belül ezek a dinasztiák akár a végtelen sejtregeneráció lévén az örök életre, vagy legalábbis 120+évre számíthatnak majd.
Akiket pont hogy születésükkor vízbe kellett volna fojtani, azok az emberek 2 generációnyit fognak élni.... Bushok, Kohnok, Abu-Szim Jaffiradzo olajsejkek....
Vagy a saját maguk által előidézett társadalmi stb katasztrófák ellen építenek önellátó "erődöket" előrelátóan.
Csak találgatni lehet, hogy mire kell ezeknek az embereknek még hosszú évek után is az a tképp emberi ésszel fel nem fogható mennyiségű pénz.
Ha belegondolsz, hogy egy átlagos BAZ megyei lakos legalábbis életében mondjuk úgy 70 milliót ha keres. Ezek közt az emberek közt meg van olyan aki országokat tudna megvenni.
Az átlag magyar állampolgárnak több százezer és esküszöm bizonyos embereknél (pl Rotschild) több millió évet kellene dolgozni étlen szomjan mosdatlan lakás nélkül, hogy annyi pénze legyen, mint ezeknek.
Aki lelkesen nekiállna, szeretném megemlíteni, hogy mai elgondolásaink szerint a "modern ember" 200.000 éve létezik.
Amíg a saját társadalmunkon belül az ilyen gennyes emberek (pont kínában) olyan körülmények közt dolgoztatnak gyerekeket, hogy Twist Olivér 2 perc alatt belehalt volna...addig vajon a bálnák és a delfinek milyen bánásmódra számíthatnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!