Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mi a véleményetek a japán...

Mi a véleményetek a japán bálna, és delfin vadászatról?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 18:26
1 2 3 4
 11/36 Platypus ***** válasza:
100%

Az a legszomorúbb, hogy arra a bálnahúsra igazából szükség sincs. Rossz az íze, még a japánok se nagyon szeretik. Csurig vannak vele a hűtőházak, és volt egy eset amikor olyan szőrmeüzemet lepleztek le az állatvédők, ahol bálnahússal etettek.

Magyar ember nem nagyon tehet ellene, nincs túl sok beleszólásunk a dologba, de lehet támogatni a Greenpeace és az SSCS munkáját.

[link]

2010. dec. 20. 20:35
 12/36 anonim ***** válasza:
44%

A bálnával az a különös eset, hogy extra méretei és vastag zsírpárnája miatt technikailag igen nehéz(csaknem lehetetlen) megölni.

Jobb, ha tőlem tudod meg, hogy ezek a derék bálnavadászok 4-5 robbanó fejjel ellátott szigonyt is felhasználnak, s EZT KÖVETŐEN Kb. 6-12 órát tart, míg egy-egy állat kiszenved.

Ha nem lenne blaszfémia, talán azt is mondanám, krisztusi vég.

2010. dec. 20. 20:41
 13/36 anonim ***** válasza:
83%
18:35 és 19:03: 100 %-ig igazatok van! Ez egy beteg társadalom, minden nap érzem magamon a 'kórt', még ha közvetlenül nem is teszek semmit, de közvetve minden ember a részese. 19:03: megpróbálom én is így neveli majd a gyermekem, nincs annál rosszabb, mikor fiatalok bántják az állatokat, el sem tudom képzelni, hogy milyen szüleik voltak, akik még a természet alapvető tiszteletére sem tanították meg.
2010. dec. 21. 08:49
 14/36 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem nem gond.Ha nem lenne rá kereslet,nem vadásznák őket.

Mivel abszolúte semmi közöm hozzá,mert még bálnát is csak képen láttam,ezáltal nem is iigazán érdekell a dolog.

2010. dec. 21. 19:30
 15/36 anonim ***** válasza:
85%
Bármilyen állat kiirtása elképesztő ökológiai hatásokat vonhat maga után, hiszen minden élőlény egy- egy fogaskerék és mint olyan, ha egy eltűnik, akkor felborul az egyensúly. A bálnák igen fontos szerepet töltenek be táplálékláncban, ezért igenis meg kell óvnunk őket, persze ugyanez a helyzet a delfinekkel is, főleg, hogy nem is igazán használják fel a húsukat, (Dániában a hagyományőrzés miatt ölik őket). Összefogással lehet tenni, az értelmetlen gyilkolászás ellen (lásd a bikaviadalok betiltását), csak el kell kezdeni.
2010. dec. 21. 22:08
 16/36 anonim ***** válasza:
73%

A hülye japánok még haggyán, de hogy nyugat-európa egy elvileg fejlett országában, Dániában halomra ölik a delfineket "hagyományból", az azért durva. [link]

A védett vándormadarak illegális vadászatáról meg már ne is beszéljünk, ez Cipruson zajlik. [link]

És mindezt a nagy EU ölbetett kézzel figyeli.

2010. dec. 22. 16:38
 17/36 anonim ***** válasza:

Éljen Paul Watson kapitány!

[link]

2010. dec. 22. 21:29
 18/36 anonim ***** válasza:

éljen éljen éljen!!!!!!!!!!!!!!

de szerintem felesleges ezekről a szívszorító dolgokról beszélni.Mindenki csak sajnálja őket persze én is de ezzel nem lesz jobb a helyzet.tenni kéne valamit ezeknek a nagy tudású embereknek(meg nekünk is de mi hogy tudnánk intézkedni innen Magyarországról).

2010. dec. 23. 11:05
 19/36 anonim válasza:
83%
én azt mondom, hogy már őrizni kéne a bálnákat meg a delfineket, mivel ahol törvény tiltja ott is vadásszák őket. egyébként még ha legalább annyian lennének a bálnák meg a delfinek mint az emerek, akk még azt mondom hogy hát még elfér...
2010. dec. 23. 23:39
 20/36 anonim válasza:

Sziasztok!

Én Leiah véleményét osztom leginkább,ugyanakkor nem értek egyet azzal,hogy semmit sem tehetünk ellene,hiszen Leiah még meg is fogalmazta,hogy a gyermekeket kell megtanítani rá...Ezt én is a legértelmesebb,legérdemesebb megoldásnak tartom,de van egy saját elképzelésem,ami szerint nem ez a helyes.Én azt gondolom,ahogy járni is annak árán tanultam meg,hogy párszor elestem,amit nem voltam hajlandó eltűrni.De mégis el kellett esnem ahhoz,hogy akarjak járni.Ugyanez lehet a helyzet itt is.Hiába vannak rendkívül okos emberek,akik páratlan tehetségükkel és egész életen át tartó munkájukkal éppen a földet szeretnék megóvni,akkor is ők azok,akik le vannak szarva...Annyi,hogy ők sokkal hamarabb megtanultak járni.Most mi járni tanulunk,ők meg futni.Végül is azt szeretném csak elmondani,hogy még nagyon sokmindent tönkre kell tennünk magunk körül,hogy meglássuk ennek eredménytelenségét és értelmetlenségét.

2010. dec. 25. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!