Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen állatokkal találkozhato...

Milyen állatokkal találkozhatok egy téli túra során?

Figyelt kérdés

Gondolok itt főképp a veszélyes állatokra.

Milyen könnyen beszerezhető önvédelmi eszközöket érdemes magammal hordanom, ha esetleg megtámadna egy, és rászorulnék?

Másrészt milyen szelíd állatokkal találkozhatok ilyenkor?

tegnap 22:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
A vaddisznó "papíron" veszélyes lehet, de én még sose találkoztam csak egy döglöttel. Sűrűbb helyen ha egyedül voltam azért néha elénekeltem Süsü slágerét (Ö, ha rózsabimbó lehetnék), szerintem minden épérzésű vadmalac elmenekült a környékről az előadásomat hallva :-D
ma 09:11
 12/17 anonim válasza:
100%
Kutya ellen egy husángot szedhetsz. De elkerülendő leginkább csak haladni kell tovább normál tempóban vagy ha körbe akar szaglászni, megállni és hagyni. Ha elfutsz vagy felemeled a kezed, akkor zsákmánynak ill. támadónak hisz. Használhat még, ha erélyesen rászólsz, ha még emlékszik valamire régről. (Ezeket élesben nem használtam, de egy kutyakiképző így tanította egy előadáson.)
ma 09:29
 13/17 anonim ***** válasza:
24%
Bármilyennel , CR és paprikaspray elzavarja , vdisznó elől fára is sziklára is mehetsz onnan fújjad . Komoly kés gázpisztoly CS-PV re töltve hasznos lehet . Hangriasztók taktikai toll sokkoló utcán sem ér semmit .
ma 10:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a vaddisznónak nincs kicsije, szóval nem veszélyes
ma 11:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Közel 50 éve mászkálok télen is a természetben, egyszer láttam távolról egy vaddisznót, egyébként nagy ritkán egy-egy özet, nyulat vagy mókust!
ma 11:23
 16/17 anonim válasza:

Nálunk vannak vaddisznók a falu erdősebbik végében, bejönnek lakott területre is, így egész közelről is volt már "szerencsém" hozzájuk, pedig még csak 2 éve lakunk itt. De tudtommal évtizedek óta nem támadtak meg senkit, pedig erre aztán nagyon sok a kiránduló.

Inkább a kutyák szoktak agresszívek lenni - pont kiérsz az erdőből és az ilyen nyaralókat, külterületi házakat őrző ebeknél van, hogy kiszöknek és az utat is a sajátjuknak tekintik.

ma 11:36
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Igazuk van azoknak, akik a kutyákat mondják inkább veszélyesnek. Én egy gázspray-el meg egy machete-vel azért elég biztonságban érzem magam.

[link]

ma 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!