Mit csináljak ha jövőhéten a Börzsönybe megyünk túrázni, de én nagyon félek a vaddisznóktól? Hogyan lehet őket elijeszteni?
Túrázás közben nem fog a közeletekbe menni, mert szürkületkor kezd aktív lenni. Egyébként, ha meglátsz egyet, ne mozdulj, tartsd szemmel, de nézz a szemébe, várd meg, amíg elmegy. El fog.
A kérdés az, hogy a többnapos túra mit takar? Napi túra a szállásról? Ottalvás az erdőben menedékházban vagy sátorban? Az első esetben egyszerű: érj ki az erdőből sötétedés előtt (amúgy is tanácsos). A második esetben: ha menedékház, akkor semmi, ne hagyjatok kint semmit, ételt pláne nem. Ha sátor, rakjatok tábortüzet, az ételt zsákban húzzátok fel egy fára, hogy ne érjék el a malacok, amúgy meg maximum reggel fogjátok a nyomaikat látni, ha arra jártak egyáltalán (a vadállatok 90%-a nem szeret az ember közelébe menni).
Legyen nálatok feltöltött telefon és powerbank, illetve mentsétek el a helyi erdészet segélyhívó számát is, mert ha telefonhálózat van is majdnem mindenhol, az erdő közepén nem biztos, hogy lesz mobilnet keresgélni.
Élvezd a természetet, figyeld meg a madarakat (akár tölts le egy hangfelismerő appot, egész jól be tudja azonosítani a madarakat hang alapján, néha meglepő, ki mindenki repked a fejed felett, plusz lehet olyat is csinálni, hogy szemmel megkeresed, honnan csipog, én mindig úgy tudok örülni, ha így meglátok egy madarat, mint egy gyerek, teljesen feltölt, hogy originálban láttam egy őszapót vagy vörösbegyet, nagy mázli esetén mókust), növényeket, gombákat (inkább ne szedj le semmit, de fényképezz nyugodtan, fotó alapján azonosíthatod őket akár később is, ha rendes internethez jutsz megint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!