Erdei túrákhoz milyen engedély nélküli fegyvert lehet venni vaddisznók elriasztasara?
Kutyát pórázon, folyamatos felügyelettel, és ha erdőben, akkor ne hajnalban / alkonyatban / este.
Napközben, turistaúton, ésszerű erdei kutyasétáltatóként mikroszkopikusan kicsi az esélye annak, hogy vaddisznóval találkozz.
Sokkal (értsd: atomsokkal) nagyobb valószínűséggel találkozol agyatlan, elengedős "az én kutyám nem olyan, nyugodtan szaladhat előttem 200 méterrel" kutyasétáltatóval, akinek a megtermett kutyája elkezdi csesztetni a te kutyáidat. És ha lenne nálad riasztópisztoly, akkor ebben a helyzetben mit csinálnál? Ráfognád a másik kutyájára?
Nem kell semmi riasztófegyver, nyugodtan sétáltasd pórázon az ebeidet, csak mindig legyen eszedben, hogy az erdőben Ti vagytok a vendégek, és van ott rengeteg más ember (szintén vendégek) és állatok is.
Üdv.:
Polarbeer
3.-nál a pont!
Gázpisztoly. Ha nem akarsz fegyverformát, akkor karikás ostor.
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen pórázon viszem a kutyákat, viszont az a leírásból kimaradt, hogy erdő veszi körül a falut és az úton is rohangálnak már fényes nappal is. Nem bántani akarom őket csak szeretnék biztonságban kirándulni a nélkül, hogy a kutyáimat vagy engem kibelezzen egy anyakoca. Szimplán túrázni akarok nem pedig vadászni.
Kedves ötös!
Engedély nélkül tartható riasztó fegyverre gondoltam, ha éles kéne azt megoldanám a darkweben 😂
Nem fog kibelezni egy anyakoca. Hidd el, jobban fél ő tőled, mint te tőle, a zajtól menekülnek. Érdemes hangosan beszélni a kutyákhoz, néha fütyörészni, énekelni. És ne zavarjon, hogy hülyének néznek, te épp kutyázol, és jól érzed magad, kész! :D
Ha meg tudod a disznók pontos útvonalát, azt általában eléggé tartják (főleg kismalacokkal), azt érdemes elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!