Milyen úton tudok tartani zebrát Magyarországon. És hogy honnan lehetne szerezni, meg mik kellenek hozzá, kb milyen áron mozognak...stb... ?
Ha olyan könnyű lenne mindenkinek lenne zebrája. Ritkaságában rejlik az értéke. Valószínű több milliós értékű már ha abból indulok ki amit olvastam hogy egy fedeztetés is 2-3 millio és ez is max állatkertekben működik mindenféle szoktatással stb
Mivel mar nem egyszer utotte fel fejet ilyen kérdés mar leirtam párszor amit most fogok...
Akármennyire is hasonlít lóra madárra akármire nem egy szokványos háziasított állatról beszélünk tehát vadállat így az ellátása is ezért több szakértelmet biztosít mint amilyen gyanum szerint neked is van (vagy akár nekem, bárkinek aki nem ezzel a szakmaval foglalkozik). Plusz nem beszélve az etikai okokról. Minek vennél? Azért hogy elmondhasd van egy zebrád? Gyanítom nem ekét akarsz utánna kötni. Képes lennél tényleg így kicseszni vele, kiragadni a természetes élőhelyéről ezért egy vadállatot, elszakítani a csordából stb? Van az a mondás ha tetszik egy virág leszakítod ha szereted a virágot öntözöd.. csak mondom. ha esetleg azon gondolkozol ténylegesen vennél.
Szerinted ha olyan könnyű lenne, Győzikének nem lenne már sajátja? :-)
Egyébként ha szeretnél zebrákkal foglalkozni, elmehetsz állatkerti gondozónak is.
Gondolom ez a téma elavult, de azért hozzászólok.
Én állattenyésztéssel szeretnék elkezdeni foglalatoskodni, és a lovak, illetve a lóhoz hasonló állatok a szívemhez legközelebbiek, így utána nézek minden lehetőségnek (főleg a drágább fajták/fajok esetében). Így jutottam el ide.
Megvédeném a kérdezőt azzal, hogy a kérdés arra vonatkozott, "milyen engedélyek szükségesek a zebra tartásához?", nem pedig arra, hogy "hogy szerezhetek ez zebrát?". És hangsúlyozta is, hogy nem feltétlen áll szándékában beszerezni egyet.
Véleményem szerint azonban kevés ember tart ilyen egzotikus állatokat, ebből kifolyólag nem sok ember tudja, mi szükséges a tartásukhoz, így valószínűleg ennek köszönhető, hogy az ilyen, és ehhez hasonló témákban egyetlen hasznos, a kérdést valóban megválaszoló válasz nem született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!