Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Feljelenthet azért a szomszéd,...

Feljelenthet azért a szomszéd, mert etetem a madarakat?

Figyelt kérdés

Új szomszédok, az első telük itt és tegnap már kiabált velem a hölgy, mert miattam tiszta madárürülék minden, nem győzi fertőtleníteni a teraszt meg a gyerekek játékait stb. Azért is rám mérges mert a túl hangosak és zavarják a gyerekek napközbeni alvását, a varjaktól (ő halálmadárnak hívta) félnek es nem mernek kijönni a házból... Végül, mikor látta, hogy nem igazán hat meg a mondandója, akkor annyival köszönt el, hogy birtokvédelmet kér a jegyzőnél...

Ennyiért megteheti ezt? Nem csak én etetem az utcában őket, igazából a rajtuk kívül szinte mindenki, szóval ennyiért indítanak eljárást?

2023. dec. 10. 09:13
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
60%

Megneznem azért, ha fordítva lenne. Mekkora szád lenne akkor. Társasházban miért nem képesek egyesek úgy élni, hogy nem zavarják a többi lakót /szomszédot?

30 éve élek társasházban, teraszom is van, de nem csőditem ide a madarakat. Lent a kertben a fakon vannak madaretetok, az senkit nem zavar.

Kutyát sem vettem a gyerekeknek, mert én se örülnék, ha a szomszéd kutya ugatasat kéne hallgatnom a falakon túl.

És a hifit sem bomboltettuk soha, pedig két gyerek volt kamasz.

Egyesek nem valók társashazba.

2023. dec. 10. 09:57
 12/44 anonim ***** válasza:
64%

Miért eteted a varjakat? Cinkét és kistestű énekes madarakat etetünk télen.

A varjú hangos és piszkos,ki szorítja a kismadarakat, ráadásul a szarka is odaszokik majd, ami fészekrabló és sosem telepíted ki, ha odaszokik.

Megértem a szomszédod.

2023. dec. 10. 09:59
 13/44 anonim ***** válasza:
38%

A szomszédaid olyan életvitelt folyattnak, ami akár közvetetten is kihat az életedre?

Folyamatosan zajonganak, fertőzést terjesztenek, beszennyezik (akár közvetett módon) a birtokodat, veszélyeztetnek téged, félelemben tartják a gyermekeidet?

Ugye, hogy nem!

Tessék szépen példát venni, te bugris!

Olyan hobbid legyen, aminek a következményeit a birtokhatáraidon belül tudod kontrollálni!

2023. dec. 10. 10:00
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez milyen ingatlan? Hogy kerül az ő teraszára madárszar amiatt, mert te madarat etetsz? Hova helyezed el a madáreleséget?
2023. dec. 10. 10:02
 15/44 anonim ***** válasza:
67%
Majd ha az ő kutyája a te udvarodba kapar és odasz@rik mindenhova, akkor gondold át ezt a kérdést mégegyszer.
2023. dec. 10. 10:04
 16/44 anonim ***** válasza:
96%

Minek etetsz varjakat ? A legbunkobb madar az osszes kozul. Oltari nagyot urit es a kukat is kiturja. Feleslegesen eteted es szoktatod oda oket. Majd jonnek 40-50 es rajokba es nezhetsz.

Az meg , hogy az egesz utca varjakat etet az kizart , ez csak ilyen kamu duma , hogy vedd magad elottunk. 🤣

2023. dec. 10. 10:05
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy jött le, hogy ez családi házas övezet, és ez esetben, hacsak nem az ő kerítésükre, a teraszuk mellé helyezted ki az etetőt, akkor ki fogják röhögni őket.

Ha mégis több lakásos kialakításról van szó, és egymás mellett / alatt vannak a teraszok, az más kérdés, akkor akár még helyt is adhatnak a panasznak.

(Azért ez a "halálmadár", meg hogy miatta nem mernek kimenni a teraszra, meg hogy túl hangosak a madarak, elég kemény:D)

2023. dec. 10. 10:05
 18/44 anonim ***** válasza:
69%

Annyira elszakadt az ember a természettől, hogy már egy egyszerű madárban is ellenséget lát. Azt nem értem, az ilyennek minek kertes ház... Venne egy erkély nélküli panelt, aztán éljen ott.

Az én nagyszüleim szomszédjai az utcai fákat akarták kivágatni, mert szerintük "szemetel a fa"... elmebeteg világ ez!

2023. dec. 10. 10:08
 19/44 anonim ***** válasza:
93%
Azert a varjak eteteset ne keverjuk a cinkek etetesevel. A varjakat nem is kell etetni mert megoldjak, viszont csapatostul jonnek es iszunyu kart okoznak. Megneznem mit szolnal. Ha 20 30 db varju az udvarodon rombolna mert a szomszed eteti oket.
2023. dec. 10. 10:12
 20/44 A kérdező kommentje:

De mégis mit kellene tennem? Megkérni a madarakat, hogy a szomszédon túl, az utca végén lévő erdőbe piszkítsanak? Nekünk is van teraszunk, kerti bútoraink, az én gyerekeim játékai is kint vannak. Rendben, néha van 1-2 baleset, volt, hogy a száritón is eltalálták a ruhát, de nem olyan mértekű, hogy az zavaró lenne.

A varjakat nem etetem, ők csak estére szoktak jönni. Csak a szajkók, cinkék, verebek és az őszapók meg néhány vörösbegy szokott jönni kajálni, esetleg néhány feketerigó, de ők inkább a komposztot és az avart túrják. A szarkák, is itt tanyáznak de kifejezetten őket sem etetem, csak mivel a szomszéd (nem a kerdesben szereplő) kertben fészkeltek, így ők is itt szoktak lenni. Néhány vércse is be-benéz, de ők nyilván inkább az eszegetők közül eszegetnek.

Tényleg nem tudom, miért pont engem nézett ki főgonosznak, lehet, hogy csak azért mert a mi kertünkre lát rá és látja, amikor pótlom az eleséget? Egyébkent a teraszuktól kb 35 méterre van a hozzájuk legközelebb eső etető.

2023. dec. 10. 10:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!