Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Lehet tartani magyarországon...

Lehet tartani magyarországon majmot vagy koalát?

Figyelt kérdés
Ha lehet akkor hol lehet venni vagy örökbe fogadni?

2023. okt. 6. 15:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Majmot nem, mert a veszélyes állatfajokról és egyedeik tartásának szabályairól szóló 85/2015. (XII. 17.) FM rendelet a különösen veszélyes állatfajok közé sorolja a majmok különböző fajtáit, és különösen veszélyes állatfajok egyede kizárólag állatkertben, és adott korlátozással cirkuszi menazsériában tartható.

A koalát pedig veszélyeztetettnek nyilvánította a WWF, ez igen erőteljes korlátozásokkal jár pl. a szállításával, nemzetközi kereskedelmével kapcsolatban; lényegében csak akkreditált állatkertekbe kerülhet új egyed.

2023. okt. 6. 18:49
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
a 11-es okosabbnak tűnik a témában, de anno én is gondolkoztam ilyeneken, és én úgy tudom hogy engedélyhez van kötve, de elméletben semmi akadálya a tartásának. Van egy baromi hosszú dokumentum ami leírja az egész törvényt. Minden állat fel van benne sorolva, és minden állat mellett ott van hogy milyen életteret kell biztosítani hozzá. Ha jól tudom 3 kategóriára vannak osztva az állatok. Ebből az egyik alá tartoznak a csirkék, kutyák stb (vagyis a háziállatok). A közepesen veszélyes állatok (pl. strucc, láma, ragadozómadarak, és bármilyen különös még a kecske is). Tehát elméletben ha kecskét akarsz tartani, ahhoz is külön engedély szükséges, míg mondjuk egy tehénhez nem. És vannak a különösen veszélyes állatok (pl. majmok, oroszlán stb). Az utóbbi két kategóriához meg kell szerezni a megfelelő engedélyeket és szigorúan ellenőrzik hogy biztosítottad-e a törvényileg előírt életteret az állatnak. De elméletben még egy oroszlánt is tarthatsz otthon, csak nem valószínű hogy sima közemberként megkapod rá az engedélyt, vagy van pénzed felépíteni a kifutót és biztosítani számára a táplálékot.
2023. okt. 6. 19:59
 13/16 anonim válasza:
69%
A koalákról biztosan tudom,-hogy akárcsak a pandáknál- az állatok országba való érkezését hosszú diplomáciai megbeszélés előzi meg.Egyébként azt is hallottam,az ausztrálok jól meggondolják,mely állatkerteknek adnak koalákat.
2023. okt. 6. 20:52
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

#13.

Hát ehhez képest az ausztrálok egy csomószor veszélyeztetik őket, van egy csomó ilyen videó a neten.

2023. okt. 6. 21:03
 15/16 anonim ***** válasza:
93%
Kína úgy őrzi a pandákat mintha attól függne az országuk jövője :D Én úgy tudom hogy nem is adnak egy állatkertnek se pandát örökbe, csak "kibérelni" lehet őket. És ha születik valahol egy panda, az a kínai állam tulajdona lesz, és leválasztás után egyből vissza kell küldeni Kínába. Azért van ilyen kevés állatkertben panda a világon, mert az állatkertek nem szívesen fizetnek orbitális összegeket évente Kínának csak azért hogy egy állatot bemutathassanak. Azt nem tudtam hogy a koalákkal is ennyire szigorúan bánnak az ausztrálok
2023. okt. 6. 21:11
 16/16 anonim ***** válasza:
89%
Friss eukaliptuszt se lenne egyszerű naponta beszerezni..
2023. okt. 7. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!