Ebben az esetben nem volt gonosz,de én valahol azt olvastam,hogy a csimpánz az egyetlen élőleny az emberen kívül,aki képes élvezetből bántalmazni más élőlényeket. Nemtudom mennyi a valóságtartalma,de lehet benne igazság,nyilván egy kevésbé intelligens,csak ösztönvezérelt állat nem képes erre,ez a fejlettség árnyoldala.
2023. jan. 30. 05:16
22/27 anonim válasza:
Szerintem nem ez az egyetlen, más állatok is ölnek élvezetből. Pl szerintem a macska is, nem mindig eszi meg, amit megöl. De még ezt sem tartanám gonoszságnak, az állatok számára ezek a fogalmak nem léteznek. Lehet, hogy csak a vadász képességeit akarja karban tartani, vagy tanítja a kicsinyeit, azért is öl. Vagy pl a varjak merő élvezetből támadnak néha emberrel, tetszik nekik, hogy megijesztik őket. De szerintem ez meg egyfajta játék nekik.
2023. jan. 30. 09:03
23/27 anonim válasza:
#21 #22
A macska azért gyilkol, mert baromira nincs jobb dolga. Még többet is vadászik, mint a létfenntartásához szükséges lenne, pedig sokszor még eteti is a gazdája. Ráadásul játszik a zsákmánnyal, a félholt egeret mindig engedi menekülni, aztán megint utána kap, és ezt hosszabban csinálja, ha van közönsége hozzá. Ezzel meg is dőlt az, hogy csak a csimpánz képes élvezetből bántalmazni.
A babalopás, érzelmi és fizikai terror, kannibalizmus stb. sem csimpánz unikum, rengeteg majomfaj csinálja. Ettől nem lesz gonosz, szimplán ez a számukra hatékony közösségi dinamika. A bonobók meg szexuális úton dominálnak, kötnek szövetségeket stb. de a mozgatórugója ugyanaz a történetnek.
2023. jan. 30. 09:49
24/27 anonim válasza:
#4: "a három leggyakoribb szociális tevékenység a szarral zsonglőrködés, a kúrás és a dühroham"
Ez embernél is előfordulhat :)
2023. jan. 30. 10:48
25/27 anonim válasza:
#24-es - meg ennél még cifrábbak is :D
2023. jan. 30. 10:56
26/27 anonim válasza:
24.
Na igen, nekem is beugrott egy jellegzetes idill...
Jelenlegi tudásunk szerint az atommag hasad ok nélkül, az ősrobbanás okát sem tudjuk, azt se tudjuk, kellett e neki ok vagy sem. De egy állat soha nem támad ok nélkül, az embereknél sincs semmi ok nélkül, bizonyos esetekben például az az ok, hogy szemét az adott illető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!