Őzek ugrálnak a kertünkben. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
A szomszéd a minap jelezte, hogy egy őz fekszik az egyik bokrom alatt. Nem hittem el. Ma hajnalban pedig ketten is kergetőztek. Az ingatlan belterületen van.
Vadgazdálkodóknak szóljak? Zavarni nem zavarnak, kilövetni nem szeretném őket. De azt sem, amit 30 évvel ezelőtt - akkor még másutt laktunk -, a barom szomszéd csinált ugyanilyen esetben. Levágta a kisgidát, akit addig én neveltem cuclisüvegből, és feltálalta pörköltnek.
2022. ápr. 21. 11:49
11/11 anonim válasza:
7. Tudatosítani kellene a környékbeliekben, pl. plakátok kitételével, hogy a talált őzgidát hagyják békén ott, ahol van! Aki elviszi onnan, annak gőze sincs az őzek viselkedéséről, arról, hogy az anya ugyan otthagyja a gidát, de később visszamegy a rejtőző gidáért. A gidák születésének idejében az internet is tele van figyelmeztetéssel, hogy nem szabad "jószándékúan" elvinni sehova a talált gidát, mert pont azzal teszünk rosszat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!