Mit csináljak, hogy a komondor ne ölje meg a kertünkben lévő süniket, vakondokat?
Ha látod, beavatkozol, tehát tudsz rá hatni.
Ettől függetlenül ez a probléma megoldhatatlan, ugyanis a sünök éjjel mozognak, amikor a csendben a kutya éles hallása révén azonnal érzékeli òket. De ilyenkor az ember nincs kinn vele, nem tud rászólni.
Nekem az első komondorom nem ölte meg őket, csak hangosan csaholta pár centiről. (talán egy meghalt, a többi életben maradt, őket nekem kellett éjjel mindig kitelepíteni a kertünkből)
Ezzel aztán gyakorta felköltött az éjjel közepén engem is, a szomszédokat is. Volt, hogy hajnali fél 3-kor a szomszédok a teraszon könyökölve várakoztak, hogy előjöjjek és csináljak valamit.
A mostani komondorom első alkalommal szintén a csaholást választotta, kimentem, kitelepítettem a sünt. Ezt követően viszont nappal rendszerint már csak azt tapasztaltam, hogy odavezet az aktuális sün holttestéhez, amivel nyilván éjjel végzett.
Én is sajnálom szegény süniket, de így legalább nem kell nyaranta minden héten min. egyszer éjjel kimenni az éktelen csaholásra.
Mindentől eltekintve semmit nem tudsz tenni.A sün egy zsákmányállat a kutya pedig ragadozó.Erős benne az ösztön,mászik éjszaka a kisállat.Tehát megöli.
A macska is megöl mindent,mert ragadozó és az ösztön ezt kívánja meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!