Furcsán nagy méretű vadállat nyomát fotóztam a hóban a telkemen. Melyik állaté lehet?
Dunántúlon a napokban észleltem vad lábnyomot. Errefelé a vadászok szerint sok a sakál, néhányszor én is láttam már. De nekem gyanús, h vajon ilyen nagy volna a lábnyoma...? Esetleg borz? Róka? Farkas tudtommal nagyon kevés létezik, főleg nem emberlakta részen. Falu, ligetes, erdős, mezős terület, a kerítésem át tudják ugrani, a róka meg ugye képes lyukat ásni és a kerítés alatt átkúszni.
Ja, és nyestkutyát is észleltem már itt. Esetleg azé lehet a lábnyom? Mindjárt mutatok fotót.
Sajnos nem vagyok tisztában se a vadak lábnyom alakjával, se méretével, viszont laikus lévén is kicsit meg vagyok lepődve: hogy lehetséges:
kb tíz és fél centis lábnyom?? (Úgy értve, hogy a "csukló résztől" a távolabbi karmai végéig kb tíz és fél centit mértem a hó nyomban.)
Nem túl nagy ez?? Vagy csak lépdeléskor csúsztathatta lépéseit a vad, és kissé elnyúlhatott a tappancs nyoma a hóban?
A fotómat két példányban mutatom, az elsőn csak ügyetlenül tudtam egér által körberajzolni a lábnyomot, csak azért mutatom az első fotót, hogy akinek esetleg nem állna rá az eredeti fotón a szeme a nyomra, kb hogyan néz ki.
A második fotó meg az eredeti:
Normális válaszokat, légyszi. Ne megint jetizzenek a trollok, meg medvézzenek, stb.
Megköszönném a normális reakciókat, lehetőleg hozzáértőktől, vagy legalább is tapasztaltaktól. Vagy aki legalább elméletben hobbijának tekinti a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!