Mit lehet tenni az elszaporodott rókák ellen?
Már 2-3 éve rendszeresen bejárnak hozzánk a rókák, fényes nappal is. Falun lakunk, baromfit tartunk. Éves szinten hatalmas kárt okoznak, semmi se állítja meg őket. Nappal is bejönnek a zárt kertbe és ott kapják el az állatokat, de volt olyan is, hogy éjjel szétszedte a tyúkólat. Augusztus óta kb. 15-20 jércét/tyúkot vitték el.
Önkormányzatnál már többször jeleztük, azt válaszolták, hogy ők nem tudnak mit tenni, zárjuk be a tyúkokat rendszeresen.
Egy-egy róka akkor tűnik el, ha valakinek sikerül elkapnia, de pár hét és jön az újabb.
Délután kint dolgoztam kertben, kb. 3-4 percre mentem be, mire mentem ki, a róka már egy kakast megfojtogatott, egy tyúk meg eltűnt (nem találtam meg, lehet valahova elbújt, de azt éjjel megfogja). Tegnap délután 3-kor kergette a kertünkben a baromfit.
Nem lehet már itt hagyni, mert akkor az összeset megfojtaná.
Hol van ilyenkor a vadásztársaság. Régen rendszeresen irtották őket, voltak vadászatok. Manapság csak szarvasra és vaddisznóra vadásznak? ki téríti meg nekünk és a többi állattartónak a kárát?
Nem tartasz állatot, hanem megveszed a boltban, mint a többi normális ember. Ennyi.
Ha meg kinyíratod a rókákat, utána azon fogsz nyafogni, hogy nincs ami megfogja a patkányokat a hülye madaraid után.
"semmi se állítja meg őket"
Erdő mellett lakunk, biztosan állítom ,hogyha bezárod a tyúkokat éjszakára az megállítja . A 3-4 perces sztorit meg most találtad ki .Mondjuk szerintem az egész kérdés csak egy nagy kamu :D
A róka kártékony állat, és túl van szaporodva. Irtani kell, vadászható is egész évben.
Hagyjuk már ezt az álhumánus hülye dumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!