Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel védekezhetek az utcán a...

Mivel védekezhetek az utcán a kóborkutyák ellen? Kisbabáám van és sokat babakocsizunk, de nagyon elszaporodtak a kóbor kutyusok a környéken.

Figyelt kérdés
Nagyon félek tőlük és gondolom ezt meg is érzik. Mit tehetek, amivel nem bántom, de mégis távol tartom őket magamtól? Természetesen nem sokkolóra gondoltam, de valami eszköz jó lenne, amivel elijeszthetem őket.
2011. jan. 8. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem irígyellek. Vannak forgalomban különböző elveken működő kutyariasztók, amik vagy hatékonyak vagy nem. Általános szabály erre sincs, hiszen a félénkebb kutyák erősebb hangra elijeszthetők, másokat ez hergel. Nem próbáltátok még a gyökerénél kezelni a problémát? Állatvédőkkel begyűjtetni a kóbor kutyákat, vagy bejelenteni őket a helyi önkormányzatnál, hogy tegyenek valamit?
2011. jan. 8. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
az előző vagyok, egy perc alatt ezt találtam, de szerintem ha ráállsz Te is találhatsz száz hasonló oldalt. Sajnos a hatékonyságáról nem tudok nyilatkozni. Személyes tapasztalat, amikor a saját gyerekemet és kutyáimat védtem meg más kutyáktól, hogy a ráüvöltés eddig hatékony módszer volt. De gondolom kibaba mellett nem sok kedved van üvöltözni:SS [link]
2011. jan. 8. 16:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ilyet én is találtam, csak nem tudom, valóban működik-e. Ha valaki próbálta, nagyon megköszönném, ha írna tapasztalatokat.

Az önkormányzatnál már bejelntettük, sőt, a szomszédasszony a sintéreket is hívta, de mire kijöttek, egy kutya sem volt a környéken. Nem tudom, mit tehetnék, jobb híjján én is üvölteni szoktam, de iszonyatosan félek főleg a nagyobb kutyáktól, hogy egyszer pont a kiabálásom miatt támadnak ránk.

2011. jan. 8. 16:25
 4/8 anonim ***** válasza:
33%
Menjen veled a pasid, vagy a férjed! Ha nincs csak szólj nekem! ;)
2011. jan. 8. 16:31
 5/8 A kérdező kommentje:
A "pasim" napközben dolgozik. :)
2011. jan. 8. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy lesz aki okosabb nálam és jobbat tud mondani.. de addig kell lihegni az önkormányzat nyakába, amég érdemben nem lépnek. Mondjátok meg, hogy ott a pici baba, és a kóborkutya probléma nem a Ti bajotok kéne, hogy legyen, és ha kell elmentek a polgármesterig. Azt is el tudom képzelni, hogy összefogva az utcabeliekkel "motiváljátok" a kedves hivatalt.
2011. jan. 8. 16:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valójában a legjobb lenne a gyökerénél kezelni a problémát. Nekem is kisgyerekem van, 1 éves, és nagyon szeretünk sétálgatni a környékünkön, de sajnos nem tudtunk egy ideig.. rengeteg volt a mi környékünkön is a kóbor kutya.

Egyszer elballagtunk az önkormányzathoz, szóltunk, hogy rengeteg a kóbor kutya, és nem bírunk velük. Kisgyerekem van, zavar, hogyha támadóan közelednek felém, míg én kiabálok, és a babakocsit védem. Egy hét múlva kijöttek, elvittek 2 kutyát, később bejelentették, hogy gazdihoz adták őket, minden rendben van velük. Aztán megint elszökött több kutya, megint tele voltunk. Ekkor már hiába szóltam, nem jöttek ki, többször szóltam, akkor sem. Megvette a férjem a Dazer kutyariasztó terméket, és azóta teljesen nyugodtan sétálok a kislányommal. Ha meglátjuk a kutyákat, akkor megnyomjuk, és elszaladnak, vissza se jönnek. Mindennap megvannak a kutyák, láthatólag se halláskárosodásuk, semmi bajuk nincsen, csak egy kellemetlen hang ez számukra. Nekünk nagyon jó tapasztalatunk van a kutyariasztóval szemben :) Csak ajánlani tudom.

Magam is nagy állatbarát vagyok, de már ezt én sem bírtam. Nagyon szeretem ezt a kutyariasztót, mert humánus módszer, olyat nem használnék, amivel árthatok a kutyáknak, hisz nagyon védem és szeretem őket.

2011. jan. 8. 17:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tehát akkor használ ez a kütyü. Tudjátok, csak azért, hogy legyen, nem adok ki ennyi pénzt, de ha tudom, hogy jó is és állatbarát is, akkor szívesen. Nekem is van két kutyusom és egy cicám, sosem bántanám őket.
2011. jan. 8. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!