Vas megyében lakom, már többször volt olyan, hogy az utcán láttam kóbor kutyát, multkor is volt egy aranyos kutyus odafütyült neki az egyik havarom azán követte a fél városon keresztül szegény kutya... Ilyenkor lehetne hívnni állatvvédő egyesületet, hogy fogjálk be a kutyust, és keressék meg a gazdiját, vagy keressenek neki újat? Vagy hülyének néznének? Úgy sajnálom szegény kóborló kutyusokat :( Mi van ha van a kutyának gazdija csak kiszökött az utcára?
2011. aug. 1. 21:14
1/10 anonim válasza:
Látom szombathelyi vagy.Én is.Itt konkrétan tudom neked mondani így.Van itt egy olyan,hogy Fekete István Állatmentő Egyesület.Honlapjuk: [link]
Ott vannak oldalt a telefonszámok egy banneren.Szürke alapon.Bal oldalt.
2011. aug. 1. 21:19
2/10 anonim válasza:
Persze, az ilyeneket a helyi állatvédő szervnél vagy menhelyen kell bejelenteni. Keress utána neten, biztosan találsz olyan számot ahol be lehet jelenteni :)
3/10 anonim válasza:
Háát szerintem a legjobb amit tehetsz ilyenkor, ha nincs rajta biléta a gazda nevével stb... , hogy befogadod megitatod ,megeteted, aztán meghirdeted a környéken , veboldalakon , plakátok , ha nem jelentkezik érte senki , akkor elajándékozod. De nem tudom , hogy működik ez. Egyszer találtam egy kutyát, de szerencsére neki volt biléta a nyakörvén , hazavittem egyből ( az már más kérdés , hogy a gazdája annyit se kérdezett, hogy hol volt stb... )
4/10 anonim válasza:
A menhelyet vagy sínteret kell hívni. Ha van gazdi, akkor talán van benne chip, akkor megtalálják.
5/10 anonim válasza:
Szia!
Ez lehet hülyeségnek fog tűnni, de ha befogadod fürdesd meg őket bolhátlanítsd (vagy hogy mondják ezt :D) és a környéken tegyél ki képeket. Hátha jelentkeznek.
S.O.S. telefonszámok, szerintem érdemes elmenteni.
Ha látsz egy ilyen kutyát, próbáld magadhoz csalogatni, és megnézni, nyakörvén található e biléta, esetleg a nyakörvén belül lakcím. Ha nincs, vidd el az állatkórházba, chip leolvasás ingyenes. Ha ez sincs, mindenképpen hívd fel a helyi állatvédőket, segítenek előkeríteni a régi gazdit, vagy újat keresnek, ha a régi nem jelentkezik. Ha van lehetőséged ideiglenesbe tarsd meg ő(ke)t, de ha nem, az egyesületi tagok megpróbálják elhelyezni.
2011. aug. 1. 21:22
7/10 anonim válasza:
21:21-es vagyok ezt akkor gondoltam ha nincs biléta a nyakában.
2011. aug. 1. 21:23
8/10 anonim válasza:
Szia!Én is Vas megyei vagyok.Ha van rajt nyakörv akkor nézd meg hogy nincs-e ráírva valami.(a telefonszám..stb.)Ha még nincs kutyád,akkor fogadj be egyet,ha fel vagy készülve egy kutya eltartására,de előtte mindig vizsgáltasd ki állatorvossal.Vagy ha nem tudod eltartani kérd ki egy szakértő véleményét:)
2011. aug. 1. 21:32
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Én nem Szhelyi vagyok, egy másik városban lakom Én is a Fekete István Állatmentő Egyesületre gondoltam, de nem tudom hogy Szhelyről kijönnének-e más városba.
Már van egy kutyám és mellé nem tudok ideiglenesen sem befogadni, mert nem szereti a kutyákat :S
2011. aug. 2. 08:47
10/10 anonim válasza:
Próbálnak mindenkin segíteni, nem csak a Szombathelyen talált kutyákon. Ha figyeled a fórumot a honlapjukon, vagy a fb üzenőfalat, láthatod, mentettek már kutyát Toronyból, Sárvárról, Dozmatról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!