Hogyan tudnánk befogni egy vemhes, hónapok óta utcán élő kóbor szukát, mielőtt leellik?
Mindig ugyan arra a helyre rakjatok ki ételt, és vizet. ( amerre szokott a legtöbbet tartózkodni )
Majd miután már oda szokott, és még mindig nem lehet megfogni, a kajájába lehet kavarni nyugtatót. Állatorvostól lehet kérni ilyen gyógyszert, és a doki megmondja hogy mennyit lehet egyszerre bekavarni neki.
A dokinak mond meg kb hány kiló.
Ki kell figyelni merre megy miután be van nyugtatózva, és amikor lecsendesedett akkor meg is lehet fogni.
Próbálhatod "csapdába csalni", ha máshogy nem megy. Láttam olyat, hogy a kisebb méretű vadállatokat úgy is szokták befogni, hogy egy ketrecbe húst akasztanak fel. Ha az állat besétál a ketrecbe, és meghúzza a húst, akkor a ketrec ajtaja bezárul. Nem tudom, mennyire lehet kivitelezni, de kellő kreativitással elindulhatsz ezen az ötleten.
De inkább az előzővel értek egyet, a nyugtatós megoldással :)
A mi falunkba is volt ilyen németjuhi kutya. Hetekig kergette mindenki, mert be akarták fogni. ( szép kutya volt )
Én meg vittem ki neki egyik nap kaját meg vizet. Az első nap nem jött oda, csak látta, hogy teszek le neki valamit.
Nem mentem felé, csak letettem és haza mentem. Út közben láttam hogy odament enni.
Másnap közelebb jött, harmad nap meg teljesen odajött hozzám. Mindvégig guggoltam, és amikor odajött hozzám lassan kinyújtottam a kezem és megnyalta. Akkor már megsimogathattam.
Így lett befogva, és azóta már gazdis kutya.
Nem jön közelebb kajára.Egy hölgy eteti hetek óta,ugyanazon a helyen ad neki kaját,de Őt se engedi magához 5 méternél közelebb.A gond,hogy nagyon gyors kutya.
Próbáltuk nyugtatóval,Sedalin pasztával,nem ütötte ki.
Mondom, állatorvostól kell kérni ill. vele megbeszélni hogy mekkora adag üti ki.
Minden állatot ki lehet ütni nyugtatóval, csak a megfelelő adag kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!