Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Magyarországon lehet legálisan...

Magyarországon lehet legálisan majmot tartani?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 23:46
1 2
 11/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Speciális engedélyekkel lehet.

Nem két fillér.

2010. aug. 4. 17:37
 12/16 anonim válasza:
Engedélyekkel, amelyeket csak akkor adnak ki, ha teljesíteni tudod a természetvédelmi törvényben foglaltakat. Minden állatfaj esetében van meghatározott terület igény, amely tartalmazza, hogy mekkora és milyen klímájú belső és külső tér szükséges az állat tartásához. Ezen kívül bizonyos fajok esetén megkövetelik az állatgondozói vagy állategészségügyi végzettséget, vagy alkalmazni kell valakit, aki rendelkezik ilyennel. Ezen kívül pedig a CITES (nemzetközi állatvédelmi egyezmény) tartalmazza azokat a fajokat, amelyeknek a kereskedelme tilos. Tehát még ha a feltételeket tudnád is teljesíteni, bizonyos állatokat akkor sem tarthatsz, mert nem tudod legálisan beszerezni...
2010. aug. 5. 20:11
 13/16 anonim ***** válasza:
szerintem lehet mert anya egyik legjobb barátjának is volt (ő mondta) hogy szinte már anyáé volt annyit törődött vele.:) kár hogy akkor még nem éltem: D
2010. aug. 6. 16:56
 14/16 anonim ***** válasza:
hát igen. biztos hogy nagyot nem ideális de a selyemmaki, meg a törpemaki nagyon kicsi éés aranyos is . De ha más nincs fogadj örökbe egy parlamentit!
2010. aug. 8. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:

16:56-os vagyok

megkérdeztem anyát hogy akkor mennyibe került egy olyan majom és csak 50.000-be de régen ugye az soknak számított amikor a fagyi is még csak kb30Ft volt és azt is megkérdeztem hogy nem kellett-e hozzá valami engedély és mondta hogy nem de ma már igen:/:)

2010. aug. 10. 11:33
 16/16 anonim válasza:
52%

A majmok tartására külön jogszabályok vonatkoznak. Az oroszlánmajmocskán és selyemmajmocskán kívül minden faj veszélyes állatnak minősül, ezen okok miatt engedélyek szükségesek tartásukhoz,"vásárlásukhoz."

A kereskedelemben kapható majmokhoz Tenyésztői Bizonyítvány tartozik, amelyet csak a szakhatóság (KVM Természetvédelmi Hivatala) állathat ki. Nemzetközi kereskedelmükre a Washingtoni egyezmény vonatkozik (engedélyköteles az országból kivinni és behozni a majmokat). Néha még írásos szerződés is szükséges a majomgazda szomszédaitól.

Személyes véleményem, hogy a majmoknak a természetben a helye, mivel VADÁLLATOK. Veszélyesek. Nem házba valók!!!

2010. aug. 12. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!