A mákot csak Magyarországon lehet legálisan fogyasztani?
Azt mondta tanárom mikor beszéltünk a nemzetek ételeiről, hogy a mák csak nálunk kapható; fogyasztható legálisan süteményekben...ételekben!
Ez igaz, mert én hihetetlennek tartom!?
Igaz.
Svájcban pl a magyarok ölni tudnak a mákért, viszont boltokban nem kapható. Esetleg a törökök szoktak behozni, de akkor is nagyon kis kiszerelésűt.
Általában úgy csinálják, hogy aki megy haza és kiterjedt magyar ismerősi köre van bevásárol mákból. :D (én pl nem eszek ilyet, de ismerős sűrűn hoz).
Én az Túró rudiért élek halok. Amit én csinálok nem olyan mint a pöttyös rudi, szóval ahhoz is ilyen "maffiásan" jutunk hozzá.
Nekem a történelem tanárom mesélte, hogy egy amerikai túrista lefényképezett egy mákmezőt vagy mit magyaroszágon, hazament föltette valami közösségi oldalra, az FBI kiment a házához, és megkérdezték, hogy ez a fénykép hol készült...
Egyébként meg szentem máshol is termesztenek, legálisan, mert szinte mindenütt lehet találkozni mákos cuccokkal, azok ellátására magyarország kétlem hogy képes lenne.... :D
A 21:52-es vagyok: én az Edeka-ban veszem, de a Rewe-ben is már sokszor láttam. Az Aldiban meg a Lidlben csak néha van akciósan.
Blaumohn néven keresd, a Mohnback nem jó, mert az kész máktöltelék, és az izesitése (legalább is nekünk) nem izlik.
Hűű megoszlók a vélemények de úgy veszem le, hogy hamis az állítás!
De akkor nálunk szabad engedély nélkül is fogyasztásra termelni vagy mi is (még) behozatunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!