Méhkaptárak lerakásához nem kell a szomszédok engedélye? Milyen távolságból biztonságos?
Elég sok kaptárt tettek le a hétvégén.
Nem közvetlen szomszédom, de faluról van szó, tehát nincsenek egymás hegyén-hátán a házak.
2-3 házzal odébb van.
Nem örülök neki, mert nálunk mindig nyitva van ajtó-ablak, és kutyáim is vannak.
De ha nem okoz gondot, akkor nyilván én sem akarok balhézni.
Ezért szeretném tudni, hogy mi az a távolság, ami már biztonságos, és hogy ehhez egyébként kellett-e volna engedély. Mégiscsak lakott terület.
Amit hirtelen találtam neked:
Ezeknek kell megfelelni.
Egyébként a biztonságos távolság elég relatív, ha egy méh téved oda és pont az csíp meg akkor a 2km is kevés. :)
Sajnos semmilyen szava nincs a szomszédnak, és 4 méterre a telekhatártól már lerakható.
A szomszédunk elkezdett méhészkedni, 20 kaptárt rakott le, és a mi víztárolóinkra járnak inni. Ha hátramegyek a saját kertembe, azonnal támadnak. Ráadásul én is, és több családtag is allergiás a csípésére.
Semmit nem tudunk tenni. :( Legfeljebb költözni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!