Biztonságos mezőn/szántóföldön sétálni?
Most a kutyámat csak szántóföldekre és földes utakra viszem, mert mindenhol máshol sózzák az utakat és elvágja a jég a lábát.
Találtam egy jó helyet, viszont megijedtem ma, mert a földutat szántóföldek veszik körül, hatalmas terület, és ott pedig őzek voltak, feküdtek a hóban, aztán gondolom megláttak, és elindultak, átszaladtak mögöttünk kb 200 m-rel.
De ezek nem veszélyesek? Mármint a kutyám ilyenkor szabadon van, nem megy utánuk, csak a nyomukat szagolgatja, de a földúton ő folyamatosan fut, és attól félek, hogy nehogy az őzek meginduljanak felénk. Mások szerint jobban félnek, mint én tőlük, és valóban elég messze voltak, de az én látótávolságomon belül, és átugráltak a szántóföldeken.
Ti ilyenkor mit csinálnátok? Merjem továbbra is arra vinni a kutyámat? (Végülis ahogy észrevettek, igyekeztek minél messzebbre menni, de akkor is furcsa volt ilyennel találkozni.)
Ez az őzek habilitusától,a kutya komolyságától,az őzek komolyságától a szituációtól és még ezer mindentől függhet.
Én mindig is szívesen vittem a kutyáimat. Hát, 15 év alatt egy támadás nem volt. Az őzek általában a békét keresik és ők tényleg jobban félnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!