Ma majdnem elütötték a kiskutyámat. Mit tegyek hogy soha többé nd fordulhasson elő?
Egy hete vam nálunk. Másik kölyökkutyànk mellé hoztuk hogy ne legyen egyedül. Elmentünk sétálni. Az új kutyus nem fél a kutyàktól de ma kiderült hogy retteg a nőktől (????). Persze az utcán mászkálnak nők. Elment mellettünk egy nő, elkezdett cürikolni és kibújt a nyakörvből pedig ellenőriztem séta előtt hogy ne ferjen ki a feje.
De kifért. Valahogy. Lélekszakadva rohant el azonnal az útra. Szerencsere az elso auto kikerulte a masik meg megallt es feltartotta a sort amig osszeszedtem a kutyat es a jarokelok is segitettek. Szoval vannak jo emberek 😊
Ezek utan a barataim odaadtak az o kutyajuk hamjat mert az biztonsagosabb. Es egesz seta alatt retegett a tobbi embertol.
Vilagos hogy problemaja van de ez eddig nem tunt fel mert ha setalni voltunk jott a ferjem is es akkor nem felt.
A problemat ket oldalrol fogjuk kezelni egyreszt nyilvan kell neki valami oktato aki segit a felelme legyozeseben.
De a masik. Milyen olyan ham van amibol semmikepp nem tud kibujni. Melyik az a kivitelezes? Mert pont van itt egy kerdes ahol irja valaki hogy az ove a hambol bujt ki ijedteben.
Leginkább nevelni kéne,hiszen akkor ha kibújna akkor tudod szóval szabályozni. Nálunk is volt,hogy egy hirtelen hangtól kibújt a kutya a nyakörvből,de mikor szóltam,hogy Lili állj meg akkor megállt,illetve mondtam utána gyere és oda jött.A nyakörvét szorosabbra vettem,úgy mentünk hazáig.
Szerintem nincs olyan hám amiből a kutya nem tud kibújni, szorosra kell állítani mást nem tudsz tenni. Még olyat láttam,hogy hám és nyakörvet össze kötötték spárgával és két póráz volt pluszban a kutyán,így ha az egyikből kibújna a másikkal még megfogható.
Nem tudom milyen fajta a kutyus,de esetben akár egy fojtó nyakörv (lehet szövet fojtót venni) is jó lehet abból képtelenség kibújni.
De természetesen dolgozzatok azon,hogy a kutya ne féljen az utcán,rengeteget kell gyakorolni!!
Y hám. Ebből nem bújik ki, amíg nem sikerül megnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!