Vettünk a kutyámnak egy flexi-t, biztonságos? Gyanúsan icurka a csatja!
Én max 3 kilós kutyánál használnám ezt. Nekünk is ilyen van, de az én kutyám 2 kg. Egy majd' 6 kilós kutyának ez szerintem nagyon kicsi, inkább az S-es méret lenne neki való.
Ha még megvan a blokk és a csomagolás, próbáld meg kicserélni.
Mivel XS a mérete, ezek szerintem a másfél kilós, anyucipicikisbabája padlócirkálóknak vannak kitalálva. Nekünk M-es volt ha jól emlékszem, 8 kilós kutyának. Aztán inkább vettünk normális textil pórázt, mert véleményem szerint a flexi csak "kutyaeregetésre" jó, rendes laza pórázos sétát nem tudsz vele megtanítani a kutyádnak.
Kérdésedre válaszolva, ha a kutyád úgy közlekedik, hogy majd kitépi a karodat, akkor van rá esély, hogy elszakad. Ha nem fekszik bele a pórázba akkor nem szakad el, mindenesetre én inkább vennék a helyedbe valami értelmes pórázt.
OFF: Héhé, nekünk is XS-es méretű van, de kikérem "anyucipicikisbabája" nevében ezt a stílust! Nem értem miért a méretük alapján kell megítélni a kutyákat! Miért kell így beszélni róluk, általánosítani...
ON: Nem csak az elszakadás jelent veszélyt, hanem ha megugrik a kutya, kilőne valami után (főleg fiatalon), akkor a rántástól széteshet, kiakadhat a flexi. Ezért jobb sima pórázon tanítani a sétát és csak akkor váltani flexire, ha már pórázbiztos a kutya, tud láb mellett közlekedni.
OFF: Azért beszélek így róla, mert a 99%-uk ilyen, mivel a kedves gazdinak fingja nincs róla, hogy egyáltalán kutyája van. Nem, hogy hogy kell nevelni, vagy hogyan működik.
Természetesen akinek nem inge, nem veszi magára ;)
Egy felelős gazda nem a pórázra bízza a dolgokat, hanem megneveli a kutyáját. A póráznak már csak annyi szerepének kellene lennie, hogy ne bírságoljanak meg vagy ne kelljen állandóan a kutyát irányítani, kontrollálni. Szakadt már el flexink, tört már szét karabinerünk is, és ha a kutyáim kezelhetetlenek, irányíthatatlanok lennének, már lehet, hogy nem is élnének, ha a nevelés helyett a pórázra bízok mindent.
Ha pedig a kutya normális, akkor mindegy, mekkora a póráz. Így meg csak visszahívom őket, láb mellé rendelem szabadon is és megyünk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!