Hogy jutnak be pókok a lakásba?
1. táskában ruhán beviszitek
2. a lakás lyukain besétál (bejárati ajtó alatt, szelőző)
3. a pókok tudnak repülni és bemegy az ablakon. (nem vicc, az úgy nevezett ökörnyál ősszel és tavasszal a repülő pókok hagyatéka: felmásznak egy magasabb fűszálra, a potrohból kiengednek egy kis selymet amit össze gubancolnak, amibe mint az ejtőernyőbe bele kap a szél és elrepíti őket)
A hosszú lábúak kaszáspókok és nem fognak rovarokat ezért háló se kell nekik. A fő táplálékuk a növényi esetleg állati korhadék. Szeretik a nedves helyeket, az ingatlanosok állítólag innen szúrják ki ha nedvesek a falak. (sok az ilyen pók)
Bejönni bármilyen apró résen be tudnak.
Ezek túl nagy pókok ahhoz, hogy vitorlázva bejuthassanak. De ettől még lehet, hogy az erkélyajtón jönnek be valamikor. Csakhogy utána hol bújnak meg ennyien? Merthogy kerestem már a búvóhelyüket, próbáltam bottal benyúlkálni a szekrények mögé, hátha megugrasztom őket... Sehol senki. Csak amikor újra előszvingel egy valahonnan a sötét sarokból. Én nem tudom, hogy ezek milyen gyorsan nőnek, de addig is lenniük kellene valahol. Aztán pedig nem egyesével előbukkanni, nem?
Ez betonház, semmi korhadék, a szobában semmi ételmaradék, a szemem sarkából pedig kapásból észreveszem bármikor a mozgást. (Csak adalék: évekkel ezelőtt karácsony után a földön egy tálcán tartottunk egy kupac szaloncukrot. Egyer tévézés közben benyögtem a feleségemnek, hogy a hangyák eszik a szaloncukrot. Kb. három és fél méterről. Odamentünk, és tényleg ették. Meghallottam, ezt halálkomolyan mondom.)
Szóval azt megértem, hogy bejut, ha akar, és azt is, hogy ő sem tudja, hogy igazából rossz helyre jön, én csak azt nem értem, hogy hogyan és hol tudnak ennyire láthatatlanok lenni. Nagy pókok.
óóóóh hidd el nekem, tudják ők hogy rossz helyen mászkálnak... sőt...
én félek a pókoktól. Anyám már röhög az egészen, mert egész évben nincs náluk pók a lakásban, de ha kimegyek, aznap összeszed vagy 10-et. (és még csak nem is én látom meg őket, hanem ő)
de volt egyszer hogy álltunk egy műhely előtt, sehol egy fa nagy parkoló: én a kocsiban maradtam egyedül, mikor elkezdett egy pók mászni az ajtomon- oké kint várok. az alatt a negyed óra alatt amig kint álltunk 3 pókot magamról szedtem le, egyet meg anyum szemüvegjéről.
De a kedvencem ami pont egy hete történt: Láttam idehaza a szoba egyik sarkában egy nagyon pici fekete pókot. Mondom jóvan, az olyan pici hogy nem nyúlok hozzá maradjon megdögleni.
Másnap jövök ki fürdöszobából és a kutya odakap a lábamelé. Ha nem ugrok félre rálépek a fejére!! Szegény egybl be is lapitott hogy rosszat tett :D - felkapcsolom a villanyt, hogy ez már megint mit talált- hát nézem pók ott szalad a linoleumon. Közelebb hajolok mert mondom ez olyan mint amit tegnap békén hagytam erre elkezd megfordulni és integetni nekem a két első lábával... hát mondom a k......a anyádat! puff papucs...
Megyek be a szobában, és nézem a sarokból eltűnt a pók...
szóval igaz az hogy hozzánk öngyilkos pókok járnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!