Hogyan küzdjem le a póktól való félelmemet? Sajnos én rettegek tőlük. Kertes házban lakom. Néha a lakásba is bejön az a nagy fekete. Én még a közelébe se megyek. Inkább undorodok tőlük. Hogyan lehet leküzdeni eszt a félelmet?
Magyarországon nincsen veszélyes pók és megeszik a szúnyogot meg a legyet. De nem tudom, hogyan tudnád leküzdeni én a lódarázstól és a csótánytól undorodom...
A pókfóbia egy betegség, egyik férfi kollégám is szenved tőle.
Én kb. pánikrohamot kaptam tőlük egészen addig, amíg nem vettem a páromnak egy madárpókot. Mivel együtt élünk, ezért kénytelen voltam a pókkal is egy szobán osztozni. Mára annyira rajongok értük, hogy nemrég vettem magamnak két új pókot a legutóbbi terraplázán, így most összesen négy saját pókom van :D Emellett mindenféle pókos dolgot is gyűjtök, pl könyvet, kulcstartót.
Azt azért meg kell hagyni, hogy kezdetben aludni sem tudtam éjszakánként, de annál jobb módszer nincs, minthogy szembenézel a félelmeddel. Nézegess róluk képeket, videókat, ha teheted menj olyan helyre, ahol élőben is láthatod őket. Egy idő után hozzászokik az ember, bár ez attól is függ, mennyire vagy alkalmazkodó típus.
6 -al egyetértek.
Én is félek tőlük bár én is madárpók tartó vagyok.A félelme nem múlt el de valamelyest enyhült.Bár én a kisebbektől nem féltem meg a madárpókoktól sem csak a kaszáspókoktól még mindig de már nem annyira.
Először csak nézegesd őket képek.Ismerd meg az életmódját stb,majd közelebbről is megismerheted őket,végül te is gondozhatsz egyet.Illetve szakember segítsége is jól jöhet.A lényeg a lépésről lépésre elv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!