Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A poloskák tényleg büdösek?

A poloskák tényleg büdösek?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom hogy büdös bogár fújj meg ilyenek de hiába nyomom szét egyszer sem éreztem hogy büdös lett volna
nov. 23. 20:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Vízparton átéltem néhány poloska "rajzást",mikor milliárd szám vonultak-

viszonylag magasan voltak,5-20 méter,senki nem riogatta őket,mégis olyan ciánra emlékeztető szag terjengett,hogy a fejem is megfájdult-és nem volt hova menekülni,hiába akartam arrébb menni hogy tiszta levegőt szívjak,mert a szag mindenütt ott volt...

nov. 23. 22:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egymást stresszelték. Vagy el tudom képzelni, hogy amikor rajzanak, akkor szándékosan ereszti mindegyik a bűzt, hogy elriasszák a ragadozóikat, mert rajban könnyű célpontok, hogy nagy számban irtsák őket a madarak.
nov. 23. 23:30
 13/18 A kérdező kommentje:

Na közbe utána néztem

Vannak akik nem érzékenyek erre a fajta szagra és nem vagy csak alig éreznek tőle valamit

nov. 24. 08:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát ha te ilyen vagy akkor nagyon szerencsés vagy :) Én nem bírom elviselni a szagukat
nov. 24. 09:08
 15/18 Grimfox ***** válasza:
Van amelyik igen. Azért büdös, mert védekezésként ilyen szagot áraszt. Ha simán szétlapítod, nem nagyon van ideje védekezni. Kisebb eséllyel lesz büdös.
nov. 24. 16:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Én évente vagy 500-at fogok meg és nyomok össze a kertben, a paradicsomról, málnáról, fügéről, egyebekről leszedve.

Ha csak simán megfogom őket, a legritkább eset, hogy spricceljenek. Kb. 100 közül 1 spriccel. A többit bárhogy fogdosom, nem.

Viszont hiába úgy nyomom őket, hogy tőlem elfelé legyen a hátuljuk, és elölről haladva nyomom őket, akkor is büdös lesz a kezem, hiába látom, hogy hátrafelé spriccelnek. Erre még nem találtam magyarázatot, hogy előrefelé hogy jön ki a szagos anyag.

nov. 30. 16:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Én egyszer véletlenül egy eperrel megettem egyet, ahogy rágtam éreztem, hogy ezt nem kellett volna. Kispriccelt belőle, ami a számat szétmarta, 3 napig sebes volt.
dec. 4. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:
35%
Akkor Én is ilyen vagyok. Én baromira semmit sem érzek belőlük. Múltkor padlásról hoztam le egy sátrat és ahogy nyitottam szét több száz bence volt benne. A nyakamba, hajamba, pólóm alá, de még a dekoltázsomnak hála a seggembe is bemásztak-estek. Nem éreztem semmit. Melóban is bontom le a régi redőnyöket, ömlenek a nyakamba. Lehet Én vagyok immunins, de teljesen hidegen hagynak. Más meg berepül egy a házba és már sikít, mint egy fába szorult kéreg. Mondjuk Én gyerekként is minden szart összefogdostam.
jan. 2. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!