Mikor lesz már vége ennek a borzalom poloska inváziónak?
Hol laksz, kedves kérdező?
Én Budán, itt 2017 környékén volt rengeteg,akkor a csalàdom az orszàg màsik végében nem értette a problémàt.
Mostanában heti 3-4et làtok az ablakaimon.
Volt egy madàrvédõ kolléganőm, aki làtta,hogy a - ha jól emlékszem - cinke megeszi,ez nem sokkal a Covid előtt volt. Esélyesnek tartom,hogy valóban ràfanyalodott valamelyik madàrfajta, különben több lenne.
Nálunk még csak most kezdődik. Ma hatot vágtam ki az ablakon 2-3 perc leforgása alatt. Eredetileg kettőt láttam, de ahogy körülnéztem, egyre többre figyeltem fel. És még csak most kezdődnek majd a hidegebb időszakok, amikor tucatjával mennek a melegre.
Mióta bejárnak az ablakon, azóta nem szedem le a pókokat a plafonról, meg a szobanövények közül. Szépen összefogdossák őket.
Jó eséllyel soha nem fognak már eltűnni hazánkból...
Ami invazív rovar ennyire elszaporodott az még sosem tűnt el nálunk!
Nálunk is rekord sok megerősíthetem, kisváros, zöldövezet. Amíg volt az 1-2 hét hideg idő pont a fecskevonulás alatt, teljesen el voltak tünve. Most pár napja megint tele a szúnyoghálóm velük. A nagyobbik probléma hogy lehúzhatós háló, tehát a legkisebb rést is megtalálják a széleken, és a háló belső felén vannak szinte mind. Vagy 6-8 csak a nappali nagy ablakon, pedig szoktam őket kidobálni, meg írtani is.
Vége pedig szerintem se lesz, ahogy a telek enyhülnek és eltűnnek, csak egyre többen lesznek. Én most az elriasztásukon dolgozok, keresek valami szagot amit nem viselnek el, de olyat ami engem meg kevésbé zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!