Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Csípett-mart meg már közületek...

Csípett-mart meg már közületek valakit lódarázs? Mely testrészen és milyen következményei lettek?

Figyelt kérdés
okt. 11. 09:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
71%

Nem olvasok el semmiféle Femina meg egyéb szennylapos cikket. Majd ha egy hivatalos orvosi kutatást linkelsz be, azt igen.

Addig pedig szépen maradj csendben, mert hülyeségeket beszélsz. A lódarázs csípése rohadtul fáj, mert a mérge is több, de ettől még NEM halálos annak, aki nem allergiás rá. Mint ahogy mondjuk 4-5 vagy akár 10-20 “sima” darázs együttes csípése sem, bár nyilván marhàra fáj.

Ha valakit meg egy egész fészek támad meg, az mindenfajta darázs esetèn veszélyes. Ahogy az is, ha nyakon, gégén szúr.

okt. 11. 14:22
 22/24 joereal válasza:
Igen, hajas fejbőrön. Annyira fájt, mintha egy bunkósbottal fejbevágtak volna. Még utána 1-2 napig is éreztem.
okt. 15. 11:39
 23/24 Senior Séf ***** válasza:
Motorozás közben a nyitott ingembe landolt. Nem erőltetett a röhögés, de harmadnapra nyomtalanul elmúlt.
okt. 15. 15:55
 24/24 A kérdező kommentje:
Szerencsére megúsztam a szüretet csípés nélkül. Normál darázsból 10/11 csípett már meg egyszer motoros fűkaszálás közben egy ismerősöm telkén. Csak akkor vettem észre, hogy 'megtaláltam' egy darázsfészket a földben, amikor már 10 v. 11 megcsípett. Kb. 2 napig semmi különös nem volt de kb. a 3. napon úgy elkezdtek viszketni, hogy ihaj. Sajna, nem volt annyi eszem, hogy bekentem volna valamivel, ami csillapítja a viszketést.....(szenvedtem)
okt. 15. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!