Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Csípett-mart meg már közületek...

Csípett-mart meg már közületek valakit lódarázs? Mely testrészen és milyen következményei lettek?

Figyelt kérdés
okt. 11. 09:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A csípőmön csípett meg, mert nem vettem észre, hogy a táskám pántjára szállt és megijedt. Kibírtam röhögés nélkül, baromira fájt. :D 2 tenyérnyi hatalmas vörös, duzzadt folt lett, 2 nap múlva elmúlt.
okt. 11. 10:29
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a fülem mögött csípte meg, rászállt a szemüvegem szárára, én meg le akartam söpörni, hát nem jött össze. Annyira fájt, hogy bőgtem... Másnap is éreztem, de harmadik napra elmúlt.
okt. 11. 10:34
 3/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Én most szőlőt szedek fákról két

- három méter magasan létráról fa ágak között. Tavaly is hasonló helyzetben két esetben is láttam amint oldalra fordultam hogy a vállamon mászik 1.... Lesöpörtem

Tegnap a mellemre szállt egy - azt is lesöpörtem. Az okés ha észreveszem, de előfordulhat hogy nem... Akár mert a sapkámonban vagy ok a hátamon vállamon olyan helyen hogy nem látom. Kicsit izgalmas így a szőlő szedés...

De ezek szerint túl lehet élni egy csípést (lódarázsról beszélünk)

okt. 11. 10:38
 4/24 A kérdező kommentje:

Nekem a szőlőm nagy része fán terem két - négy méter magasságban (van persze a két méter alatti magasságokban is de az most nem annyira érdekes).

Történelmileg alakult úgy, hogy tőkém nem sok van mert kivágtam régen, viszont a földben megmaradt gyökerekből abban az időszakban amikor nagyjából három évig a telek fel és a néztem felfutottak fákra megmaradt gyökerekből a hajtások... És így az az érdekes helyzet alakult ki hogy bár tőkéim nincsenek... Szőlőm van viszonylag sok sok.. fákon

okt. 11. 10:42
 5/24 A kérdező kommentje:

Azért csak vissza kérdeznék hogy ti ténylegesen lódarázs csípésről beszéltek vagy csak sima darázscsípésről. Nem mindegy.

Nálam konkrétan lódarazsak vannak.. 2-3 centisek.

okt. 11. 10:51
 6/24 A kérdező kommentje:

Inkább három centi Körüliek...

Sima darázs engem is csípett meg bő egy hónapja a karomon...

Bepírosodott nagy területen gyakorlatilag a fél alkarom... És meg is dagadt, bekeményedett. Talán egy hétig is ilyen volt utána kezdett el apadni

okt. 11. 10:54
 7/24 anonim ***** válasza:
77%
Az a sárga-fekete a lódarázs? Azon kívül csak a dongót ismerem, aki olyan tömzsi és bundás. Ha a sárga fekete az, olyan csípett már meg többször is. Eszméletlenül tud fájni, fáj, ég, zsibog az adott testrész, és utána a csipés helye feldagad, akár napokig is fájhat.
okt. 11. 11:17
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, lódarazsat nem is láttam erre felénk, ha olyan nagy. Csak sima csipett meg, de az is rettentően fájt, bár kibírtam.
okt. 11. 11:23
 9/24 anonim ***** válasza:
77%
Lódarázsra vagy dongóra gondolsz? Nálunk dongó csípés fordult elő, felkaron, orvoshoz is kellett menni vele, annyira bedagadt és fájt.
okt. 11. 11:31
 10/24 anonim ***** válasza:
okt. 11. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!