Csípett-mart meg már közületek valakit lódarázs? Mely testrészen és milyen következményei lettek?
Nagyon köszönöm!
Én most szőlőt szedek fákról két
- három méter magasan létráról fa ágak között. Tavaly is hasonló helyzetben két esetben is láttam amint oldalra fordultam hogy a vállamon mászik 1.... Lesöpörtem
Tegnap a mellemre szállt egy - azt is lesöpörtem. Az okés ha észreveszem, de előfordulhat hogy nem... Akár mert a sapkámonban vagy ok a hátamon vállamon olyan helyen hogy nem látom. Kicsit izgalmas így a szőlő szedés...
De ezek szerint túl lehet élni egy csípést (lódarázsról beszélünk)
Nekem a szőlőm nagy része fán terem két - négy méter magasságban (van persze a két méter alatti magasságokban is de az most nem annyira érdekes).
Történelmileg alakult úgy, hogy tőkém nem sok van mert kivágtam régen, viszont a földben megmaradt gyökerekből abban az időszakban amikor nagyjából három évig a telek fel és a néztem felfutottak fákra megmaradt gyökerekből a hajtások... És így az az érdekes helyzet alakult ki hogy bár tőkéim nincsenek... Szőlőm van viszonylag sok sok.. fákon
Azért csak vissza kérdeznék hogy ti ténylegesen lódarázs csípésről beszéltek vagy csak sima darázscsípésről. Nem mindegy.
Nálam konkrétan lódarazsak vannak.. 2-3 centisek.
Inkább három centi Körüliek...
Sima darázs engem is csípett meg bő egy hónapja a karomon...
Bepírosodott nagy területen gyakorlatilag a fél alkarom... És meg is dagadt, bekeményedett. Talán egy hétig is ilyen volt utána kezdett el apadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!