Kell-e tartanunk a lódarazsaktól akik beköltöztek a szomszédhoz?
Ugyanaz a veszélyük, mint a "rendes" darazsaknak:
1. Ha a fészküket féltik tőled, mert fél méterre megközelíted, akkor rád támad az összes.
2. Ha fenyegetve érzi magát egy példány, mert mondjuk pont azt a gyümölcsöt fogod meg, amin eszeget, akkor is neked esik.
De ha ez a kettő nem áll fenn, akkor nem fognak bántani.
Annyival veszélyesebbek, hogy nagyobbak, több mérgük van.
Én a szőlőn meg egyéb gyümölcsön minden évben megfogok legalább 10-et, még soha nem csíptek meg. Még ha hajkurászom őket, akkor is inkább csak menekülnek. De olyan előfordult, hogy körteszedésnél nem vettem észre, és vele együtt vettem le a fáról egy körtét, akkor bizony elkezdett körülöttem keringeni, és biztos ami biztos, odébb futottam. De ez inkább csak pszichológiai hadviselés volt a részéről, mert ösztönösen tudja, hogy ha rám száll, akkor esetleg agyonütöm. Tehát csak indokolt esetben fog megcsípni.
Én azért egy reggelen átmennék egy légyirtó spray-vel. Ne szaporodjanak el a közelemben, mert jövőre esetleg az én ajtóm fölé fészkelnek. Meg a balesetek sincsenek kizárva, amiket jobb megelőzni. És persze, a gyümölcseimet se nekik termelem.
5: ez bullsit!
"Ugyanaz a veszélyük, mint a "rendes" darazsaknak:
1. Ha a fészküket féltik tőled, mert fél méterre megközelíted, akkor rád támad az összes.
2. Ha fenyegetve érzi magát egy példány, mert mondjuk pont azt a gyümölcsöt fogod meg, amin eszeget, akkor is neked esik."
1: a papírdarazsak rohadtul nem bántanak még akkor sem ha 5 centiről nézem őket....
garázsomnál van egy nagy fészek, mindig odanyúlok haverkodni velük... max elkezdik harapni az ujjam, ennyi :D
A lódarázs már tud agresszív lenni a fészeknél de nem jellemző ré.
2: ezerszer ijesztettem már el így lódarazsat. Nem támadnak ilyenkor hanem menekülnek.
Be lehet csapdázni a lódarazsakat is. Darázs-darázs ilyen szempontból, az alkoholos cukros löttyökre odamennek. Kell bele tenni pár csepp ecetet, hogy a méhek ne menjenek bele!
2-es, Nem kevered össze véletlenül a tőrösdarazsakkal? Azok nagyon hasonlóak a lódarazsakkal, de békésebbek. A lódarázs ok nélkül támad meg, és a csípése oltári fájdalmas. Nem véletlenül írtam, hogy este nem tudunk kiülni miattuk. Jönnek a fényre, legutóbb egy ilyen kis baráti összejövetelnél minden ok nélkül megcsípett egy a kézfejemen. (Nem provokáltam). Azt hittem beszarok, nagyjából egy hétig fájt a kezem, és vagy 2 napig be volt dagadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!