Csípett-mart meg már közületek valakit lódarázs? Mely testrészen és milyen következményei lettek?
2 éve egy kidőlt korhadt fát kezdtem el bontani az egyik végén rovarok után kutatva (fotózom őket, ez az egyik hobbim).
Viszont a rönk másik végében egy lódarázs fészek volt amit nem vettem észre...
Egy nagyobb darab kitépése után elkezdtek kijönni ezerrel.
Levágtam, hogy itt most qva nagy sprintet kell vágnom de egy így is utol ért és megszúrt a bal könyökömnél.
Maga a szúrás elég fájdalmas de aztán hamar múlik, viszont utána elkezd fájni, égni, zsibbadni.
Másnap reggelre szépen bedagadt.
2 napig ilyen volt aztán lement.
Szóval nem vészes de ha nyakon szúr akkor érdemes autóba ülni és elindulni a kórház felé mert ha anafilaxia lesz belőle akkor neked kapáltak!
12: azt jól tetted, de ugye tudod, hogy az Epipent hűteni kell...
Otthon nem gond, ott a hűtő.
Viszont ha jársz kirándulni akkor mindig zselés jegakkuba kell csomagolnod.
Amúgy nem támadnak ilyenkor....
Arra kell vigyázni, hogy ha rád száll akkor nehogy reflexből oda csapj.
14
Az orvos azt mondta nem kell hőtübe tenni, táskában hordjam mindig magammal ha megyek valamerre azt mondta.
Lol, az epipent nem kell hűtőben tárolni, csak szobahőmérsékleten, írja is h nem szabad hűtőben tárolni. Hogy is lehetne - hát arra van kitalálva, h vészhelyzetben nálad legyen (kirándulás, túrázás, stb.). :D Én meg pl nem sétálok minden nap jégakkuval vagy mobilhűtővel. :D
Na mindegy is.
1-es vagyok: igen, láttam h lódarázs volt, mert utána kedélyesen elrepült. Aki meg nem allergiás, az _nem_ fog belehalni egy csípésbe, ha az egész csapat megtámadja, max akkor. Nem kell rémhíreket kelteni.
Akkor a doki nem túl nagy penge....
Ha magaddal viszed 30+ fokban egy kirándulás alkalmával akkor annak annyi lesz sajnos 😔
Nem érheti szobahőmérsékletnél nagyobb meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!