Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Megcsípte egy darázs a kisujja...

Megcsípte egy darázs a kisujjamat, körülbelül 1-2 órája, és még mindig nagyon fáj, zsibbadó érzés ami átsugárzik kissé az alkaromba is, be is dagadt, ez normális?

Figyelt kérdés
Talán gyerekkoromban csípett meg utoljára, így fogalmam sincs mi a normális és mi nem az. Persze utána néztem a neten előbb, de saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok, mert tényleg r.hadtul fáj. Azonnal bekentem Supraderm-el, majd később jegeltem és újra bekentem. Mert olvastam, hogy nem rögtön dagad be, de nekem be dagadt, azt nem írom, hogy 2xére mert nem, de láthatóan be dagadt és vöröses az ujjam.

aug. 31. 20:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tegnap reggel csípte meg a lábamat darázs, egész nap fájt, a vizes borogatás segített. Ma már csak viszket.
aug. 31. 21:32
 12/27 A kérdező kommentje:
De kezd enyhülni a fájdalom és mintha lejjebb ment volna a duzzanat is. Gyerek koromban volt utoljára, hogy megcsípett valami, akkor is méh volt, és azóta eltelt jó pár év. (27 vagyok)
aug. 31. 21:32
 13/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
aug. 31. 21:33
 14/27 anonim ***** válasza:
15%
Van otthon kalcium tabletta? Rovarcsípésre az kell. A hagymával bedörzsölés egy bevált háziszer, vagy Fenistil.
aug. 31. 21:33
 15/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha pár órája volt, akkor a legsúlyosabb allergiás reakciókra már nem kell számítanod. Ha nagyon izgulsz, menj be a balesetire.
aug. 31. 21:34
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
A kalcium egy babona! Felejtsd el! Semmi köze az allergiához.
aug. 31. 21:43
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben allergiás lennél már a sürgősségin lennél szóval nyugodj meg.

Borogasd a csípés helyét el fog múlni.

aug. 31. 21:45
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Normális, és még 2-3 napig dagadt lesz a csípés körül, de akár tovább is. Aggodalomra semmi ok.
aug. 31. 22:02
 19/27 anonim válasza:
100%

Az allergia gyógyszer, kalcium, és egyéb okos tanácsok nagyon hasznosak és értékelendők de itt nem állják meg a helyüket!

Ha allergiás lennél azt már pár percen belül érzékelted volna! Szerencsére nincs így!

Így a bőröd saját védekező mechanizmusa dolgozik, ami mindenkinél picit változó lehet! Ezért van az, hogy valakit nagyon megkínoz egy csípés és valaki észre sem veszi!

Azon kívül lehetett akár lódarázs is, aminek a csípése köztudottan nagyon hosszasan és nehezen gyógyul!

Semmi ok az aggodalomra, az allergia szinte azonnal megnyilvánul, ha pedig nincs allergia, valami enyhítő kenőccsel a bőrirritációt csillapíthatod!

A kalcium már nagyon régen nem állja meg a helyét, az antihisztaminok pedig allergia nélkül szintén feleslegesen kerülnek beszedésre. Ha pedig allergia áll fennt nagyon kevés a hatásuk!

Nyugi! El fog múlni!

aug. 31. 22:39
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez ilyen, rohadtul faj, bedagad, de ennyi, elmulik.
aug. 31. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!