Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Megcsípte egy darázs a kisujja...

Megcsípte egy darázs a kisujjamat, körülbelül 1-2 órája, és még mindig nagyon fáj, zsibbadó érzés ami átsugárzik kissé az alkaromba is, be is dagadt, ez normális?

Figyelt kérdés
Talán gyerekkoromban csípett meg utoljára, így fogalmam sincs mi a normális és mi nem az. Persze utána néztem a neten előbb, de saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok, mert tényleg r.hadtul fáj. Azonnal bekentem Supraderm-el, majd később jegeltem és újra bekentem. Mert olvastam, hogy nem rögtön dagad be, de nekem be dagadt, azt nem írom, hogy 2xére mert nem, de láthatóan be dagadt és vöröses az ujjam.

aug. 31. 20:52
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
35%
Az ecet tud rajta segíteni, viszont ha a közérzeted rosszabbodik stb akkor orvoshoz kell menni, mert allergiás is lehetsz rá
aug. 31. 20:53
 2/27 A kérdező kommentje:
Azt hozzá teszem, hogy nem is biztos, hogy az volt, mert nem láttam a kis ro... kedvest sajnos, de a füge mellett álltunk és arra nagyon mennek a darazsak, ezért gondolom, hogy az volt.
aug. 31. 20:57
 3/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazából, most van bennem egy enyhe pánik emiatt, de alapból is eléggé rá tudok stresszelni az ilyenekre. Le sem merek feküdni, remélem nem lesz gond.
aug. 31. 20:58
 4/27 anonim ***** válasza:
94%
Ha eltelt azóta pár óra akkor nagyon kicsi az esélye az allergiának, az allergia maximum 15-20p alatt jelentkezik
aug. 31. 21:00
 5/27 A kérdező kommentje:
Egy másfél, két órája történt már, csak az idegesít, hogy ennyire fáj még mindig, mert kb mindenki azt írta, hogy nekik egy pár percig volt rossz és utána kb semmi, vagy csak viszketett nekik. Majd meglátjuk...
aug. 31. 21:03
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez emberfüggő, illetve van egy kicsi fekete bogár(nem tudom a nevét) nagyobbat csíp mint egy darázs, szinte harap, jobban is fáj, illetve a "csípés" környékén gyorsabban be is dagad és piros is, hátha esetleg ez is szóbajöhet
aug. 31. 21:07
 7/27 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy nem kicsi volt. Mert mikor álltunk, éreztem, hogy van ott valami, és már éreztem is az erős fájdalmat és láttam is, hogy elrepül. De nem biztos, hogy darázs volt, lehetett akár poszméh is. fullánk nem volt benne, ezért gondolok darázsra, meg amit írtam az előbb, a füge miatt is.
aug. 31. 21:11
 8/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.
aug. 31. 21:12
 9/27 anonim válasza:
33%
Szia, azért egy alergia gyógyszert bevehetsz, mert az nem árt. És ha hagymával bekened az is lecsillapíthatja a fájdalmat. Vagy még az aloevera gélt ajánlom, az minden csípésre, sebre tökéletes.
aug. 31. 21:26
 10/27 A kérdező kommentje:
Szia. Ilyen gyógyszerem sajnos nincs itthon, de holnap gondoskodom róla, hogy legyen. :') Viszont csípésre való gélem volt, (Supraderm) azzal kenegetem, meg jegelem.
aug. 31. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!