Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Miért félnek az emberek a póktól?

Miért félnek az emberek a póktól?

Figyelt kérdés
jún. 15. 00:12
1 2
 1/14 anonim válasza:
70%
Mert undorítóak, másznak mindenhol, ha elbújnak mielőtt levadásznád, vagy kiraknád a szobából, többet nem alszol azon a helyen, már azt is rossz nézni, ahogy az a sok láb egyszerre mozog gyorsan.
jún. 15. 00:21
 2/14 anonim ***** válasza:
22%
1-es, tedd hozzá, hogy ez a saját véleményed. Az emberek többsége nem fél a pókoktól, mert eljut a tudatukig, hogy nem bánt, szóval nincs mitől tartani.
jún. 15. 01:14
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

A girnyó, ártalmatlan kaszáspókoktól én sem félek, nem is bántom őket, ellenben 1x valami nagyon fekete kövér pók brutál módon összecsípett alvás közben.

Látszott a két kis luk a kezemen, meg a lábamon.

És vagy 10cm-esre feldagadt, kemény lett a bőr, lila meg mindenféle színben pompázott.

Már féltem lefeküdni aludni, nyáron 35 fokban kb csak sapka nem volt rajtam a takaró alatt...

Aztán megláttam a pókot egy este, a lámpabúrán dekkolt.

Ilyen fekete, szőrös kb 6cm átmérőjű lehetett, nagy potroha volt.

Elkezdtem kergetni, de nagyon gyorsan szaladt, végül kinyírtam. :(

Képtelenség lett volna megfogni.

jún. 15. 01:23
 4/14 anonim ***** válasza:
Mert nem ismerik őket. Én régebben pókfóbiás voltam, de mióta többet tudok róluk, már nem félek tőlük.
jún. 15. 02:05
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Mert ez egy fóbia. Csak a gyökerek, mint a 2-es a hangyányi agyukkal nem fogják fel.
jún. 15. 02:05
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Én azért félek tőlük, mert habár erős hálójukba belesétálok és ez tudatosítja ittartózkodásukat, nem láthatom őket, mert csak akkor jönnek elő mikor már alszom, és néhány kegyetlenebb egyed az ajtóba szőtt függőleges hálójával azt is tudatja hogy sehol sem vagyok biztonságban, mindenhova oda tudnak menni.
jún. 15. 02:37
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Mivel a nagyon sok mérges pók létezik ezért az évmilliók alatt kialakult az emberekben az ösztönös félelem a pókoktól. Ugyanez igaz a kígyókra is.

Akik nem félnek a pókoktól azoknak a felmenői jó eséllyel olyan helyről származnak ahol nem éltek mérges pókok.

jún. 15. 04:29
 8/14 anonim ***** válasza:
58%

Mert sok közülük igen veszélyes, ráadásul bizarr, ijesztő megjelenésük van. Az életmódjuk is furcsa, rejtőzködő.

A krokodiltól is félünk, csak arra nincs sok reális esély, hogy bemászik egy az ablakon.

jún. 15. 06:22
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Már kinézetük is taszító, ijesztő azzal a sok lábukkal meg unszimpatikus külsejükkel!

A pici pókoktól meg a kaszáspókoktól nem félek csak.

Ráadásul, majdnem mindegyik pók tud csípni, ami legtöbbször kellemetlen tünetekkel is jár!

jún. 15. 06:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül nem bántom őket, ha nem muszáj!
jún. 15. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!