Miért félnek az emberek a póktól?
A girnyó, ártalmatlan kaszáspókoktól én sem félek, nem is bántom őket, ellenben 1x valami nagyon fekete kövér pók brutál módon összecsípett alvás közben.
Látszott a két kis luk a kezemen, meg a lábamon.
És vagy 10cm-esre feldagadt, kemény lett a bőr, lila meg mindenféle színben pompázott.
Már féltem lefeküdni aludni, nyáron 35 fokban kb csak sapka nem volt rajtam a takaró alatt...
Aztán megláttam a pókot egy este, a lámpabúrán dekkolt.
Ilyen fekete, szőrös kb 6cm átmérőjű lehetett, nagy potroha volt.
Elkezdtem kergetni, de nagyon gyorsan szaladt, végül kinyírtam. :(
Képtelenség lett volna megfogni.
Mivel a nagyon sok mérges pók létezik ezért az évmilliók alatt kialakult az emberekben az ösztönös félelem a pókoktól. Ugyanez igaz a kígyókra is.
Akik nem félnek a pókoktól azoknak a felmenői jó eséllyel olyan helyről származnak ahol nem éltek mérges pókok.
Mert sok közülük igen veszélyes, ráadásul bizarr, ijesztő megjelenésük van. Az életmódjuk is furcsa, rejtőzködő.
A krokodiltól is félünk, csak arra nincs sok reális esély, hogy bemászik egy az ablakon.
Már kinézetük is taszító, ijesztő azzal a sok lábukkal meg unszimpatikus külsejükkel!
A pici pókoktól meg a kaszáspókoktól nem félek csak.
Ráadásul, majdnem mindegyik pók tud csípni, ami legtöbbször kellemetlen tünetekkel is jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!