Nem tudom . Nekem a kígyók a kedvenc állataim XD . De a többi hüllőt illetve kétéltüt is szeretem. Szerintem nagyon fenséges állatok és csodára méltók. De azért az tulzás hogy minden kígyó ártalmatlan XD . De ettöl még nem kell utálni őket...
2018. nov. 24. 15:47
2/9 anonim válasza:
Mert minden kígyóra azt hiszik hogy halálos mérge van és nem hajlandók utánanézni. Egyébként van aki így születik. Én imádom a kígyókat de ha velem szembe jön egy 1 mm-es pók akkor sikítva rohanok el.
2018. nov. 24. 15:50
3/9 anonim válasza:
Már amelyik ártalmatlan. Igen sok fajuk komolyan ártalmas az emberre is nézve.
Az ellenérzés pedig ez utóbbi tény következménye, ugyanis evolúciós előnyt biztosított az őseinknek az ösztönös félelem a kígyóktól, hisz aki messzire elkerülte őket, nagyobb eséllyel maradt életben, mint aki nem. Ez az ösztön pedig a mai napig fennmaradt a legtöbb emberben.
2018. nov. 24. 15:53
4/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem minden kígyó ártalmatlan.De a legtöbb igen.Főleg itt Magyarországon.
2018. nov. 24. 15:55
5/9 anonim válasza:
És egy átlag ember egy random kígyóról szerinted meg tudja mondani, hogy mérges e vagy sem?
2018. nov. 24. 16:36
6/9 A kérdező kommentje:
#5-ös nyilvánvalóan nem,de ezért kell utána nézni.
2018. nov. 24. 22:23
7/9 anonim válasza:
Gaebrol megválaszolta neked. Ez evolúciós ösztön lényegében sokaknál. Ahogy pókoktól, stbtől való félelem is.
2018. nov. 26. 11:29
8/9 A kérdező kommentje:
Ez az ösztön nem minden esetben igaz.Rengetegszer a belnevelés miatt félnek csak.
2018. nov. 27. 20:21
9/9 anonim válasza:
7-es, pedig a pókok okozta halál elég ritka :D Főkeg amik nálunk vannak. Igazából még a fekete özvegy sem mondható halálosnak (kivéve persze, ha allergiás rá az ember). Tudtommal a legerősebb mérgű pók az a Brazíliai vándorpók, és valószínűleg ha meglátnék egyet, inkább felgyújtanám az egész erdőt :D
A kígyók esetében meg tudom érteni az ódzkodást, sok ártalmatlan fajta direkt olyan szokásokat/megjelenést alakított ki, amivel a mérges párjukat utánozzák, hogy így elriasszák a rájuk vadászó ragadozókat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!