Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen pók lehet?

Ez milyen pók lehet?

Figyelt kérdés

[link]

Most fotóztam a ház oldalán ezt a kis aranyost.

#Pók azonosítás
2022. júl. 20. 22:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Nagy volt, 7-8 cm fekete, csápjai voltak és hosszú antennái, viszont nem szarvasbogár"

Nagy hőscincér?

"Ja, a baromi nagy darazsakról nem is beszélek."

Esetleg lódarázs vagy óriás tőrösdarázs?

"De egyiket sem csapom le, mert ha tehetem inkább kiviszem a lakásból."

Ezt jól teszed, mert sok védett ízeltlábú faj van. Többek között az előbb említett hőscincér és a tőrösdarázs is védett.

2022. aug. 16. 00:29
 12/14 A kérdező kommentje:

Hőscincért felismertem volna. Sajnos nem tudtam beazonosítani.

Igen, egyébként ló darazsak voltak. pont 2-3 hete hajkurásztam ki a házból, kb, 4 napon keresztül esténként 3-4 darab berepült a lámpafényre, de hogy honnan kerültek elő azt nem tudom mert a padlást végig néztem. Mind1 elférnek.

2022. aug. 16. 00:46
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem régiben megcsípett egy nagyobb méretűdarázs. Nem tudom, hogy kecske darázs volt vagy lódarázs, de nagy volt azt tudom. Munkahelyen történt az eset amikor leültem a székbe, majd hátra dőltem, és egy erős csípést éreztem. Utána felpattantam és akkor mászott a hónom alatt. Elhesegettem, de a hátam reggel 8 órától egészen délután 4-5 óráig fájt a csípés környékén. Nem nagyon éreztem még ilyet, mint ha hátba vertek volna egy csővel:D
2022. aug. 16. 09:26
 14/14 anonim ***** válasza:
A lódarázs kb. 2x akkora, szóval valószínűleg az volt.
2022. aug. 16. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!