Tudom h fura kérdés de mégis fel kell tennem. Hogy lehet/milyen több macskát tartani? :$
Úgy értem hogy akkor az eggyiket jobban szereted a másiknak meg ez rossz mert akk csak az eggyikkel foglalkozol meg egy tud az öledben ülni meg stb. Ezek nem akadályok?
Köszi minden normális választ!:)
Nekem 3 macskám van és mindegyiket egyformán szeretem, szeretgetem.
Ugyanakkor mivel meglehetősen függetlenek és önállóak a "simogatás rendje" az leginkább csak tőlük függ. Vannak időszakok amikor az egyik jobban igényli a társaságom miközben a másik kettő rám sem hederít és max. csak kajánál látom őket... és ez így felosztva a három macska között egész évre.:D Tavasszal az egyik igényli jobban a szeretetemet, nyáron a másik, ősszel hirtelen lehűléskor egyszerre mindegyik (fázik a sej-hajuk és mindhárom hozzám bújik a takaró alá melegedni:D), télen meg a harmadik.
A figyelmem egy-egy macska irányába akkor szokott aránytalanul eltolódni, ha egyikük beteg. Épp most estünk át egy ilyen időszakon, a legidősebb macskám felső légúti betegségben szenvedett 3 hétig mire sikerült kigyógyulnia belőle. Persze ilyenkor a beteg macska a több figyelmen túl a legfinomabb kajá(ka)t kapja (pl. a mostani esetben kárászt párolva mikróban mert csak ezt volt hajlandó megenni), míg a másik kettőnek ilyenkor be kell érnie a szokásossal esetleg egy-két falat plusszal abból amiből a betegnek is adnék. Ilyenkor azért szokott némi lelkiismeret furdalásom lenni.
-OFF-
Nem értem, ha megemlítem egy élőlény hátsó fertályát vicces formában, akkor annak miért kell feltétlenül fennakadnia a trágárságszűrőn a hozzászólásnak... a pi.csa nem feltétlen kell, hogy káromkodás legyen, szerintem.
-ON-
Nekem 2 macskám van és nem szeretem őket egyformán, aki ilyesmit állít hazudik, úgy értem magának is, nem meri bevallani, természetesen iszonyúan szeretem mindkettőt, és egyformán bánok velük, játszom velük, stb. De a szülők és nagyszülők sem egyformán szeretik a gyerekeiket/unokáikat!!!! Más kérdés h ez nem kell h meglátsszon.
Persze sok ember tényleg magának sem vallja be h igenis nem lehet kér élőlényt ugyanúgy szeretni, itt van pl az az egyszerű ok, h két macska annyira különböző mint két ember!! A barátaidat sem szereted ugyanúgy, v ugyanannyira.
De ez nem olyan dolog ami objektíven mérhető. Mondok valamit az egyik macskámat egy 10-es skálán végtelenül a szeretem, a másikat meg végtelen plusz eggyül, szerinted hátrány szenved az amelyiket kevéssé? NEM. Szóval ez ne tartson vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!