Ez milyen pók lehet?
Főleg az érdekel engem, hogy mérges-e, veszélyes egy kistestű és egy közepes méretű kutyára, emberekre?
A kertemben találtam néhány, elsőnek egérlyuknak kinéző járatnyílást, ám az egyiket közelebbről megpillantva, ez a látvány fogadott:
Leírásom: sötétszürke test, világosabb szürke lábak, élénk narancs csáprágó. Eléggé félénk, viszont rettentő gyors. Leginkább erre (nőstény) Nephilengys malabarensis hasonlít, de nem teljesen ugyan olyan.
Vannak pókok, amik a talajban élnek, pl ez a cselőpók:
Kösz srácok (vagy lányok :D ) a kommenteket. :D
A második hozzászólónak is köszi, viszont a kertben levő valami elcseszett mutánspók lehet, mert nem is hasonlít mégcsak egyikre sem, amiket te linkeltél. :)
Nem akarom megölni, ha nem muszáj, skorpiókat és pókokat kimondottan szeretem, de azért a kutyáim épsége csak fontosabb. :)
Holnapot megvárom, hátha tud nekem valaki biztosat mondani, addig pedig figyelek a kutyákra.
Ha mégsem derül ki, hogy mi ez, marad a fáradtolaj és benzin keverék. :D
Ez sajnos nem cselőpók. :(
Sokkal hosszabbak, keskenyebbek a lábai, illetve nem is láttam rajta szőröcskéket. :(
4-es emelt szintű biológia érettségivel csak felismerek egy pókot :D
Egyébként azért tartok attól, hogy a kutyákra veszélyes, mert az előző albérlő kutyusát megmérgezték, illetve a környéken több kutyát is próbáltak, kisebb-nagyobb sikerrel...
Az élénk színben pompázó ízeltlábúak pedig elég gyakran mérgesek. Még ha nem is életveszélyesen, de ha valaki esetleg valamelyik kutyám allergiás a méreg hatóanyagára (lásd például a darázscsípésre is rengetegen allergiásak), abba akár bele is lehet halni.
Ezért is írtam, hogy várok holnapig, hátha addig tudok készíteni róla valami előnyösebb képet, esetleg valaki kapásból ráismer. Bár így este felé már inkább a föld alá vackolja magát.
Azért köszönöm, és olvasom továbbra is a válaszokat.
Egy videó róla :)
https://www.youtube.com/watch?v=_jSWyDfrOHE&feature=youtu.be
Sajna éles képet ismételten nem tudtam róla készíteni, de majd délután még próbálkozom.
Amúgy a videó az erős napsütés miatt nem adja vissza a pók színét, de valójában narancssárgák a világosabb foltok rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!