Ez milyen pók lehet?
Főleg az érdekel engem, hogy mérges-e, veszélyes egy kistestű és egy közepes méretű kutyára, emberekre?
A kertemben találtam néhány, elsőnek egérlyuknak kinéző járatnyílást, ám az egyiket közelebbről megpillantva, ez a látvány fogadott:
Leírásom: sötétszürke test, világosabb szürke lábak, élénk narancs csáprágó. Eléggé félénk, viszont rettentő gyors. Leginkább erre (nőstény) Nephilengys malabarensis hasonlít, de nem teljesen ugyan olyan.
Rendben, köszönöm! :)
Szerintem hagyom is, nem mérges, és tényleg mindig elbújik ahányszor csak a bejáratok másfél méteres körzetébe érnek a kutyák.
Amúgy elég érdekes, mert én is készítettem még tegnap 20 forintossal képeket, és szinte azonos a lyuk nagysága :D
Íme: [link]
Siralmas az a mentalitás, amit a kommentek többsége tükröz...
Egyébként valóban cselőpók, bár azt nem tudom megmondani, hogy a kettő hazai faj (Geolycosa vultuosa és Lycosa singoriensis) közül melyik. Lényegében amíg nem markolászod, addig nem bánt, fölösleges félni tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!