Mik ezek a levegőben szálló pókhálók?
Figyelt kérdés
Néha látom mikor napsütés van és jó idő, hogy a levegőben száll egy darab hosszú pókháló vagy mi. Hogy lehet, hogy a levegőben van, hova akad be? Honnan fújta el a szellő? Ha nincs szellő akkor is látom néha. Mi ez? Valóban pókháló?tegnap 13:30
1/8 anonim 

válasza:

Néhány pók úgy változtat helyet hogy a levegőbe enged egy szál hosszú pók hálót abba belekap a szél és így utazik egyik helyről a másikra akár több tíz kilométert is megtéve
2/8 anonim 

válasza:

Pici pók van a végén. Így terjednek el nagy területen.
"Ökörnyál"nak hívják. Sose hallottad még?
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, nem gondoltam volna :D
2-nem hallotam róla, de jó tudni.:)
tegnap 14:03
4/8 anonim válasza:
A pókok így "utaznak", változtatnak helyet. Néha elég zavaró mert van amikor a járdán sétálva tele megy pókhálóval az arcom, igazán feltakaríthatnák maguk után :D
5/8 anonim 

válasza:

Azta 🙂
Ökörnyàl ,nem gondoltam volna,hogy az is egy pókháló és így költözik a pók
6/8 anonim 

válasza:

Én nem a költözésről tudtam, hanem arról, hogy ősszel elbújnak, otthagyják a hálójukat, és ahogyan a fák hullatják a leveleiket, a szél meg felkapja a fáról leeső pókhálót.
8/8 anonim 

válasza:

6!
A fiatal pókok utaznak így új helyet keresve.
Persze egyszer a pók leszáll róla. Az ökörnyál/pókfonál meg megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!