Milyen pók lehet ez?
A lakásban látok napok óta egy pókot. Kb. 2-3 cm-er lehet, fényes fekete az egész teste, de a potrohhán egy halvány fehér félkör, és két halvány fehér pont van. Sosem láttam még ilyet, és kicsit tartok tőle. Napok óta ugyan ott van, nem mozdul, nincs piszkálva sem. Először a fekete özvegy nősténye ugrott be, de a minta hiányzik róla, ill. mint fentebb írtam nem olyan.
Milyen pók lehet, illetve kell-e tartani tőle?
Valamelyik faggyúpók.
Európában nem él fekete özvegy, trópusokon él (Dél-Amerikában pl.). Itthon max a Szongáriai csellőpóktól félhetsz, de azzal lakásban nem igen fogsz találkozni.
1. De él Európában fekete özvegy, az európai fekete özvegy Horvátországban honos, nálunk viszont tényleg nincs.
Szerintem koszorús törpepók, ami szintén veszélytelen.
B@szod, sohe nem láttam olyan pókot, erre éjjel ecte olyanról álmondtam, ami a leirásodban szrepelt.😅
Mi van a pókkal, ott van még? Lehet már nem is él
A faggyúpókok nem nőnek meg 2-3 centisre, egy kép többet segítene.
Más kérdésnél már részletesen kifejtettem, itthon nincs olyan pókfaj, amitől komolyabban kellen tartani. Ha allergiás is vagy valamelyik faj csípésére, kórházban 1-2 nap alatt rendbe tesznek, ami bár nem kellemes, de az, hogy maradandó károsodásod legyen, netán belehalj, meglehetősen kis valószínűségű (magyarán 0), tekintve, hogy a kisebb pókok (Magyarországon mindegyik) ha érzékelik, hogy veszélybe vannak, a meneküléssel lesznek elfoglalva, nem a támadással, főleg, hogy a mérgük sem erősségükben, sem mennyiségükben, sem a szájszerv alapján nem a védekezésre, hanem a zsákmányszerzésre lett "kitalálva", és az előállítása sem a legegyszerűbb "legolcsóbb" folyamat, így nem pocsékolná egy olyan élőlénnyel szembeni védekezésre, támadásra, amivel szemben esélye sem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!