Érdemes-e tartani papagájt?
Nekem régebben volt papagájom és nyulam is. Mindkettőt szerettem. A papagáj is tud hangos lenni. Nem muszáj nekik olyan nagy ketrec, ami elfoglalja az egész szobát, viszont olyan kicsi sem lehet. Ugye függ attól is, hogy milyen fajta a papagáj. :) Kézhez kell szoktatni, hogy szelíd legyen. Párban valóban jobban elvannak. Ha tojó papagájod lesz és egyedül fogod tartani, a tojásait NE vedd el tőle. Anyukám Fifije ezért halt meg, nem tudták, hogy nem szabad elvenni a tojást. Ő meg folyamatosan tojta őket. :(
A nyuszik nagyon aranyosak, igénylik, hogy kint szaladgáljanak a szobában. Szobatiszták is lesznek idővel, de balesetek megeshetnek.
Én azt mondom, hogy neked kell mérlegelned, hogy egy cuki kis szőrös nyuszit, vagy pedig egy papagájt szeretnél-e tartani. Elég sok különbség van köztük. :)
Jóindulatból mondom, hogy inkább szemezz a nyulakkal.
Papagájoknál súlyos következményei lehetnek az egyedül-tartásnak. Ugyanis, semmi gond, ha foglalkozol vele, csak szegény be fog kattani, azt hiszi te vagy a párja, de te ugye nem tudsz mindig ott lenni vele (suli/munka) és madárként szeretni őt.
Inkább széles, mintsem magas ketrec kellene nekik, elegendő nagy, akkor is, ha ki vannak engedve. Mert ugye ki kell őket, de rongálhatnak, piszkítanak.
Hangosak, kiszórják az almot/maghéjat.
(Ha egyedül van, és perpillanat nem tudsz vele foglalkozni, ordítozhat, amíg el nem éri amit akar.)
Persze erre vannak hajlamosabb fajok (törpepapagáj) és egyedek, és kivételek mindig vannak (ha jönne valaki saját példával), de sajnos ezek miatt én is lemondtam róluk.
Nyuszikban nem vagyok jártas, úgy tudom őket is ajánlatos társasan, ivartalanul tartani, nagy helyen, sokszor kiengedve (nyuszibiztossá kell tenni a szobát. Tapéta, kábelek, mindenbe belekóstolnak), de ők egy helyre piszkítanak, csöndesek, és bújósak.
Remélem sikerül megtalálnod a neked való kedvencet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!