Lehet-e egy Hullámos papagájt és egy Nimfa papagájt együtt tartani? Milyen kalitkát és játékokat érdemes nekik venni?
A hullámos sokkal agresszívabb,nyomulósabb,stb mint a nimfa. Ha valamelyiket félteni kell az a nimfa de nem komoly dologra gondolok mert alapból egyik se akarja bántani a másikat feltéve hogy nem egy 50 centis lyuk kalitkába vannak bezárva ahol esélyük sincs kitérni egymás elől.
Ez saját és mások tapasztalata is... Nálam a hullámosok vakargatják,etetik a nimfákat és összeszokott csapatot alkotnak... ja és szelídek is.
DE kérdező ez így amit leírtál sehogy se jó a madarak jólétét nézve. A hullámos és a nimfa békésen tartható együtt HA mindkét fajból legalább 2 egyed van(tehát 2 hullámos és 2 nimfa mert mindegyiknek KELL fajtárs lehetőleg ellenkező nemű) ÉS a kalitka felejtős eleve.
A hullámosoknak 80-100cm hosszú, 50cm mély ketrec a minimum, nimfáknak legalább 120cm hosszú, 70cm mély és ezek a méretek napi reptetés mellett értendőek. Ha ezt a 2 fajt egybe akarod tartani legalább 2-2 egyeddel akár napi reptetéssel is akkor valamivel még nagyobb ketrec,kis röpde kell.
A papagáj tartásban csak a sokadik dolog a beszéd,hangutánzás és közel se biztos hogy megtanulnak ilyeneket. A madarak jóléte, igényeik kielégítése az elsődleges, csak ezután jön az ember egyedi "luxus" igénye mint az esetleges hangutánzás.
Olvasd végig ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=5GN1OJYkS-M
Tanulás, további kérdezés miatt pedig keresd fel az Ausztrál Papagájosok nevű facebook csoportot. Ott tapasztaltabb,hozzáértőbb emberektől kapsz hitelesebb válaszokat nem úgy mint itt...
Nálam egybe van egy nimfapapagáj és egy hullámospapagáj. Mindegyik hímnemű, szelíd, hangokat is utánoznak. Nekem az életembe ahány papagájom volt, mind tudott "beszélni". Azt mondják, minden papagáj képes a beszéd- és hangutánzásra.
Nagyon szépek! Tavaly megláttam őket egy kisvárosi börzén, és nem tudtam ellenállni nekik! Vadas színű hím mindegyik. A hullámoshoz és nimfához is néha kölcsönkérek egy nőstényt, hogy szaporodjaanak, mert sdzeretem látni, ahogy egy madár anyai/apai örömök elé néz. Születtek is szépséges fiókák: idén a zöld hullámosomnak egy kék, egy sárga és egy fehér fiókája; a sárgafejű szürke nimfámnak egy citromsárga, egy sárgafejű szürke és egy sárgafejű fehér fiókája született. Felnevelték a szülők az összeset, el is adtam őket. Nem az eladásból származó pénz érdekel, hanem szeretem látni, hogy a csúnya kopasz madárfiókákból szép felnőtt madárka lesz! Ez nekem élmény! Jó végignézni a fejlődési folyamatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!